Kızılay Besni Şube Başkanlığı olarak faaliyetlerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Erdoğan; "1940 yılının 12. ayında faaliyetini sürdüren Türk Kızılay’ı Besni şubesi, hizmetlerini bu güne kadar titizlikle yerine getirmeye çalışmaktadır. Faaliyetler kapsamında Genel Merkezden gönderilen kurban kavurma etlerinden oluşan 345 kilo 600 gram kıyma ve kuşbaşından oluşan 432 adet 800 gram ağırlığında konserve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaktadır.

Yine Ramazan Ayı nedeni ile dar gelirli yerli halka Türkmen, Kürt ve Arap halkından oluşan 70 aileye şubemiz bütçesinden 2,500,00 TL para dağıtılmıştır.

Ayrıca şubemiz genel merkezden 50 gıda kolisi talepte bulunmuş olup, bunlarda geldiğinde dağıtımı yapılacaktır. Bu meyanda şubemize yardım için başvuranlarında yardımları yerlerine ulaştırılacak.

Yine Ramazan Ayı nedeniyle şube olarak birkaç muhacir evlerine giderek birlikte iftar açmayı düşünmekteyiz. Halkımızın ve ilçemizde barınmaya çalışan Suriyeli kardeşlerimizin Ramazanı Şerifini tebrik eder, gelecek ramazan bayramınızı da kutlarız" dedi.