Parti binasında basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Kılınç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında Besni'de yeşil alan ve çocuk parklarının üzerine binalar yapıldığını dile getirmişti. Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise Mercan TV'deki açıklamasında bunun asılsız olduğunu, CHP'nin bu kafayı değiştirmesi gerektiğini ve ispatlanması halinde istifa edeceğini söylemişti.
CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç ise bu işin Başkan Öztürk'ün televizyonlara çıkarak yerel basın karşısında söylediklerinden çok farklı olduğunu belirterek; "Geçenlerde Mercan TV'de Besni Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Öztürk’ün tarafımdan Besni'mizin sorunları ile yapmış olduğum bir basın açıklamamda,yeşil alan ve çocuk parklarının üzerine binalar yapıldığını dile getirmiştim. Bu iddiama cevaben  Sayın Başkanımız, bunun asılsız olduğunu ve  CHP'nin bu kafayı değiştirmesi gerektiğini söylemiş ve bunun ispatlanmasını istemişti. Bende başkanımızın bu açıklamasına istinaden basın açıklamasına gerek duydum.
Sayın Başkan,hatırlarsanız geçenlerde hem Mercan TV'de, hem yerel basında ve hem de sosyal medyada iddialı açıklamalarda bulunmuştunuz. Bu iddialı açıklamalarınız üzerine bende acaba Besni'miz Belediye Başkanımız için çarşıda pazarda ne diyorlar gibi masumane bir araştırma yaptım. Yaptığım araştırmada gördüm ki, iş sizin televizyonlara çıkıp yerel basının karşısında söylediğinizden çok farklı. Mesela Besni kamuoyunda şöyle bir iddia geziyor ve bende kamuoyu adına sormak istedim.
Çocuk parkı yerine bina yapıldı mı?
Kaymakam Hasan Tütün Mahallesinde eski Yaren Mantı Evi arkasında yapılan ve His Gruba ait olduğunu öğrendiğim binanın çocuk parkı üzerine yapıldığı iddiası var.
Burada olduğu söylenen çocuk parkı ne oldu?
Tarafıma Mercan TV'de yaptığınız açıklamalarda yeşil alan üzerine bina dikildiğini ispatlarsanız istifa ederim demiştiniz?
Bu iddialar doğru ise yerel basın ve Mercan TV'de yaptığınız açıklamaların arkasında mısınız? Yani istifa edecek misiniz?
Yoksa çocuk parklarını yeşil alandan saymıyor musunuz?
Bu binanın ruhsatı ve yapı kullanma izni var mıdır? Var ise ne zaman alınmıştır?
Bina yapımına başlandığı zaman siz His Gruba ortak mıydınız?
Belediye Başkanı seçildikten sonra His Gruba ortak olduğunuz dönemlerde yaptığınız inşaatlarda da benzer sıkıntılar olduğu iddiaları vardı. Eğer bütün bunlar doğru ise görevde yetkiyi kötüye kullanmış olmuyor musunuz?
Kendinize veya adı geçen inşaat firmasına bir avantaj sağlayarak hem kamu mağduriyeti, hem de müteahhit mağduriyeti yaratmıyor musunuz?
Sayın Başkan; İddia ve soruları çoğaltmak mümkün.
Unutmayın ki, bu memleket hepimizin. Bilinsin ki bir karış toprağından da, bir tane taşından da vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz de.
Besni Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı ve Besni kamuoyu adına bu sorularıma cevap bekliyorum" dedi.