“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; Varlık Mahallesi Genç Ofiste eğitimlere katılan engelli sporcularımız ve aileleriyle bir araya geldi.
Sağlıklı her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Fikret Keleş, “Engellilik durumu, yalnızca engelli insanların karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değildir. Bir gün hepimiz engelli olabilir, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Engelli bireyler toplumun en önemli parçasıdır.
“Engelli vatandaşlarımızı düşünerek çalışmalar yapılması ve tüm insanların engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırabilmesi için hareket etmesi gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan kendi başlarına yaşayabilmelerini sağlamak tüm toplumun insanlık görevidir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak ve kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak amacıyla biz tüm gücümüzle çalışıyoruz.
İl Müdürlüğümüz bünyesinde tüm spor branşlarında engelli bireylere yönelik spor faaliyetleri yapılmaktadır. Spor tesislerimiz, Gençlik Merkezlerimiz ve Genç Ofislerimizde çeşitli kişisel gelişim kursları, beceri, sanat ve müzik kursları engelli bireylere yönelik faaliyetler düzenlenmektedir.
Adıyaman Down Sendromlular Derneği iş birliğinde yürütülen “Hayata Değer Katıyoruz ”adlı projede kurumumuzda engelli bireylere yönelik olarak ebru, ahşap boyama, resim, takı tasarımı, ses eğitimi ve Cimnastik kurslarında yaklaşık 70 engelli birey eğitimlerden yararlanmaktadır.
Bizim buradaki amacımız, güçlü toplum ve güçlü Türkiye'nin öne çıkması konusunda tüm gençlerimizin kurumumuzun tüm imkanlarından 24 saat faydalanmalarını sağlamaktır. Engelli çocuklarımızla ilgili yapmış olduğumuz projeler ve onların spora kazandırılması konusunda vermiş olduğumuz eğitimler devam etmektedir. Gayemiz bu çocuklarımızı eve mahkum değil de spor tesislerinde spor yapan bir birey haline getirip sağlıklı bir toplum, güçlü bir Türkiye olması ve ülkemizi uluslararası arenada temsil etmesini sağlamak."
İl Müdürü Fikret Keleş; İl Müdürlüğü olarak, tesislerimizin engelliler tarafından kullanımına uygun standartlara kavuşturmak için gayret gösteriyor, bu konuda önemli adımlar atıyoruz. Normal çocuklarımız gibi engelli çocuklarımızın da spor yapabilmeleri ve onları mutlu etmek için bütün imkânlarımızı seferber etmekte kararlıyız. Pandemiyi atlattıktan sonra eski günler gibi bir arada neşeli spor dolu mutlu günlerde olmayı ümit ederek. Tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, onların hakları ve yaşadıkları sorunların çözümü için çalışan, emek veren herkese teşekkür ediyorum."dedi