Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya başkanlığında Adıyaman AK Parti İl Encümeni Mustafa Köseoğlu, Besni Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Deniz Çakmak ve Besni Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Günaydın OSB’nin alt yapı sorunlarını masaya yatırdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya; “Besni İlçemizde kaliteli ve güncel altyapı olanakları sunarak, bölge içerisindeki müteşebbisler için evrensel çevre kurallarına ve insana duyarlı, önder bir Organize Sanayi Bölgesi kurmanın hayalini kuruyoruz. Göreve gelip çalışmalara başlamamızın üzerinden henüz bir ay gibi bir zaman geçti. Bizler bu süre zarfında, kolektif çalışmanın esası olan iş bölümünü yaparak çeşitli alanlarda kurduğumuz komisyonlarla çalışmalara başladık. Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nin sorunlarını elbette az çok biliyorduk. Ama komisyon olarak yaptığımız incelemeler sonucu daha somut bilgilere ulaştığımızı söyleyebilirim. Besni Organize Sanayi Bölgesi; her ne kadar kurulduğu günden bugüne dek hak ettiği ilgiyi görmemiş olsa da, birçok sanayi kuruluşunun ve yatırımcının ilgi odağı haline gelmiştir. Merinos ailesinin yatırımı ile cazibe merkezi haline gelmiş olan ilçemize yatırım yapmak isteyen mevcut veya yeni yatırımcılara gerekli imkânları sunmak için öncelikli olarak alt yapı sorunlarını çözmemiz gerekmektedir. Komisyon olarak tespit ettiğimiz alt yapı sorunlarımızı satır başlarıyla şöyle sıralayabiliriz:

Ulaşım Problemleri
Rekabet gücünün arttırılması için, Besni OSB’de faaliyet gösteren tesislere, gerekli hammaddenin en kolay ve en ucuz şekilde temini ile üretim sonucunda elde edilen ürünün, yine kolay ve ucuz bir şekilde ilgili pazarlara, limanlara ve sevk noktalarına ulaştırılması için yol sorununu en kısa zamanda çözeceğiz.

Doğalgaz Bağlanması
AKMERCAN Gaz ile beraber yöneteceğimiz süreçte organize sanayi bölgemizin doğalgaz bağlantılarını en kısa sürede tamamlayıp tüm iş yerlerimize doğalgaz vereceğiz.

Altyapı 
Besni OSB de mevcut alt yapının İçme suyu, Kanalizasyon, Yağmur suyu, Doğalgaz, Telekom, Sağlıklı ve Kesintisiz Elektrik, Arıtma Tesisi) konuları da gerek bakanlığımız nezdinde gerekse yerel yönetimlerle birlikte çözecek iradeye sahibiz ve takipçisi olacağız” dedi.