Kaymakam Kaya, Besni'de uygulanan, devam eden ve planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Kaya; "Besni tarım, hayvancılık, tekstil ve dokumada potansiyeli olan bir ilçedir. Besni'nin gelişmesi için yaptığımız ve yapacağımız projeler ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  
ORGANİK BESNİ ÜZÜMÜ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Malumunuz Besni Üzümü Türkiye'de bir markadır. Dünya'nın neresine giderseniz gidin, üzüm denince akla ilk Besni geliyor. Besni üzümünün patenti ile ilgili çalışma başlattık. Türk Patent Enstitüsünde Besni Üzümünün askı süresi dolmak üzere. Askı süresi dolduktan sonra Besni Üzümü marka haline gelecek ve inşallah dünyanın dört bir tarafına da bu markayla ihraç edilecek.
Besni üzümü için organik üzüm yetiştiriciliği başlatalım dedik. Bununla ilgili Çorak köyümüzü pilot bölge olarak seçtik. Burada üretilen üzümümüzde herhangi bir şekilde katkı maddesi ve kimyasal madde kullanılmıyor. Tamamen organik ve ilkel yöntemlerle yetiştiriliyor. Pilot bölgenin yanı sıra Suvarlı ve Pınarbaşı'nı da bu projeye dahil ettik. Bu projemiz Tarım Bakanlığı tarafından desteklendi. Şu anda 38 bin TL bütçe ile 58 çiftçimiz organik üzüm yetiştiriciliği yapıyor.
Ayrıca İpekyolu Kalkınma Ajansının teknik destek programı kapsamında Besni Üzümünün markalaşması, daha kaliteli ve organik üzüm yetiştiriciliğinin yerinde görülmesi amacıyla 50 çiftçimiz Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü incelemeleri, bağcılıkta yüksek sistem telli terbiye şekilleri ve uygulanmasını yerinde gördü.
BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİNİN KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI
Yer altı suyu kullanarak belli bir basınçtaki suyun çıkarılması ile yağmurlama sulamanın yaygınlaştırılması, bu şekilde su, işçilik, enerji ve elektrik tasarrufu sağlanması amacıyla yapılan bir projedir. GAP Bölge İdaresince kabul edilen ve 153.722 TL'lik bütçe ile Yazıbeydilli köyümüzde 1 çiftçimize 350 dekar alanda 2015 yılının ilk çeyreğinde yapılıp başarıyla uygulanıyor. Bunlar öncü projelerdir. Bu sene bu projeleri arttırarak devam ettireceğiz. Bu sene bu projeyi 15 çiftçimize hedefliyoruz. İnşallah bu proje her yıl katlanarak devam edecek.
MODERN BAĞCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ (Yüksek Sistem Telli Terbiye)
Besni Üzümü yere yakın olarak yetiştiriliyor. Bu şekilde olduğu zaman kurtlanma, böceklenme ve çürüme durumu oluyor. Biz bunu önleme adına telli terbiye dediğimiz yerden yükseltme adına bir projeydi. Bu da Türkiye'de ilk proje oldu. GAP İdaresince 306.800 TL bütçe ile 352 dekar arazide 41 çiftçimize başarıyla uygulandı. Telli terbiye sisteminin Besni geneline yaygınlaştırma çalışması devam ediyor. Gelecek sene itibariye biz bunu 150'ye çıkartacağız.
KÖY KONAKLARI PROJESİ
Besni alt bölge kırsal kalkınma planı kapsamında GAP İdaresi tarafından taziye evi olarak kullanılması amacıyla Hacihalil, Uzunkuyu ve Kızılin köylerimize köy başına 88.000 TL bütçe ile köy konağı yapılması sağlandı.
ÇOK AMAÇLI SALON PROJESİ
Alt bölge kırsal kalkınma planı kapsamında 220.000 TL bütçe ile GAP İdaresince kabul edilen ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan "Çok Amaçlı Salon" Projesi ile Kurugöl ve Çorak köylerimizde yapımı tamamlanarak açılışları yapıldı.
KANALİZASYON SİSTEMİNİN KURULMASI
Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan projemiz GAP İdaresince 244.000 TL bütçe ile kabul edildi. Proje kapsamında Güzelyurt köyümüze kanalizasyon ve kilitli parke taşı döşemesi yapılarak alt yapı sorunu tamamen giderildi.
Ayrıca İller Bankası ve İl Özel İdaresinin finanse ettiği Atmalı ve Çamlıca köylerimize kanalizasyon yapımı 1.357.000 TL bütçe ile tamamlandı.
BESNİ'DE EĞİTİM DESTEKLE BÜYÜR PROJESİ
İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 472.500 TL bütçeli proje ile 70 ana sınıfının tümünün boya, badana, pencere değişimi ve komple parke ile döşenmesi sağlanmıştır. Bununla birlikte bütün ana sınıflarımıza 60'ar adet klima, 32 LED TV, elektrikli süpürge, şofben, dizüstü bilgisayar, çok fonksiyonlu yazıcı ve 2+1 ses sistemi verilmiştir. Proje kapsamında tüm sınıfların her türlü araç ve gereç ihtiyaçları temin edilip, okul öncesi kapsamında il genelinde uygulanan ilk proje olup, projeden %100 verim sağlandı.
ORGANİK ÜZÜM KURUTMA ALANLARININ YAPILMASI
Organik üzümler tamamen güneş ışınlarından kurutuluyor. Herhangi bir kimyasal madde olmadığı için ve toprağa karışmaması için altının beton yapılmasına karar verdik. GAP İdaresi tarafından 34.000 TL bütçe ile Çorak Köyümüzde 5000 dönümde projemiz devam ediyor.
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE SULAMA SİSTEMLERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI
Adıyaman'da çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Yer altı sularının yoğun olarak kullanıldığı ilçemizde alternatif enerji kaynağı olarak güneş enerjisinin kullanılması şarttır. Bu proje ile diğer üreticilere örnek teşkil ederek enerji maliyetini düşürmek ve enerjide alternatif kaynakların kullanımının artırılması amaçlandı. GAP İdaresi tarafından %70 hibe destekli 110.000 TL bütçe ile 5 çiftçimiz2 başarıyla uygulandı. Bu şekilde hem yer altı sularımız korunmuş oluyor, hem de elektrik maliyeti düşmüş oluyor.
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE GÖÇEBE YAYLA HAYATI İYİLEŞİYOR
İlçemizde küçükbaş yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin yaz aylarında elektrikten yoksun kalmamaları amacıyla böyle bir proje hazırladık. GAP İdaresi tarafından %70 hibeli 70.000 TL bütçe ile bu projeden 11 çiftçimiz faydalanmaktadır.
HALK ELİNDE ISLAH PROJESİ
GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında yürütülen bu proje ile, bölgemizde yoğun olarak yapılmakta olan damızlık kıl keçisi yetiştiriciliğinde son zamanlarda yavru ölümlerinin artması ve zahmetli bir faaliyet olması nedeniyle vatandaşlardan bu sektörü bırakanların desteklenmesi amaçlandı. Bu proje ile köyden kente göçün durdurulması için oğlak kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Projemiz 229.500 TL bütçe ile 86 çiftçimize uygulandı.
BESNİ'DE MARUL YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YAYGINLAŞTIRIMASI
GAP Entegre Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında, bu projemiz ile ilçemizde kış sezonu boyunca tamamen boş kalan verimli tarım arazilerinin değerlendirilerek marul yetiştiriciliğinin modern bir şekilde yapılması, çiğköfte sektöründe gerekli olan marul üretiminin de bu bölgeden gerçekleştirilmesi ve hammadde de dahil tamamen Adıyaman'a has bir üretim haline getirilmesi amaçlandı. Projemiz 15 köyde 300 çiftçimiz ile 10.000 dekar alanda 82.896 TL bütçe ile devam ediyor.
YÖRESEL ÜRÜN SATIŞ NOKTALARININ OLUŞTURULMASI
 GAP Entegre Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında ilçemizde üretimi yapılan Antepfıstığı, kuru üzüm, pestil ve ceviz gibi ürünlerin hijyenik ortamlarda pazarlanması ve çiftçilerin gelir seviyesini arttırarak ilçe ekonomisini canlandırma amacıyla şehirler arası yollar üzerine satış noktaları oluşturma projesidir. Projemiz 5 işletmeciyle 79.355,00 TL bütçe ile devam ediyor.
ORGANİK BESNİ PİRİNCİ PROJESİ
Bu sene Besni'de pirinç üretimini başlatacağız. Sofraz, Üçgöz ve Keysun bölgesinde yıllardan beri yetiştirilen, ancak bilinçsiz üretim ve sulama problemleri nedeniyle yok olma aşamasına gelmiş Besni pirincini tekrar canlandırma ve "Organik Besni Pirinci" markasını dünya piyasasına sunmak amacıyla gerekli çalışmalar başlatıldı. Sulama problemlerini bu sene halledebilirsek, Edine Keşan'dan Ziraat Odası Başkanı, Sulama Birliği Başkanı ve Pirinç Üreticileri Birliği Başkanı buraya gelecekler ve burada teknolojik yöntemlerle organik pirinç nasıl yetiştirilir sorusuna cevap bulacağız. Burada pilot çiftçilerimizi belirleyerek bu sene deneme maksatlı başlatacağız. İnşallah tutarsa Besni, üzümde olduğu kadar pirinçte de ön plana çıkacak.
GÜNEYDOĞU'DA İLK OLAN BAL ORMANLARI PROJESİ
Türkiye'de 2008'li yıllarda yaygınlaşmaya başlayan Çevre ve Orman Bakanlığının katkılarıyla kurulan bal ormanlarının bir örneğini ilçemize kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda Besni - Gölbaşı yol ayrımı ile Havutlu - Boyundere köyleri arasında kalan yaklaşık 11.000 dönüm 1.000 hektar alanı Orman Bakanlığından tahsisi yapılarak ilçemize kazandırılacaktır.
Projemizin sonuçlanmasıyla Güneydoğu'da bir ilk gerçekleşecektir. Bu kapsamda 1.5 milyon çiçekli ve otsu fidanlar toprakla buluşacak ve organik bal üretimi amacıyla arıcılarımıza daha doğal bir ortam sağlanacaktır.
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DAĞITIMI PROJESİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerimizin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin artırılması amacıyla yürütülen kırsal kalkınma programları 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi' kapsamında Besni'mizde 5 üreticimize 150.000 TL tutarında 200 adet damızlık küçükbaş koyun hibe edilerek teslimini yaptık.
Ayrıca Besni ve köylerinde maddi durumu iyi olmayan genç üretici ve çiftçilerimizi geleceğe hazırlamak ve kendi işletmelerini kurmak amacıyla 280 adet küçükbaşın teslimi 7 vatandaşımıza yapıldı. %100 olarak tamamı devlet tarafından hibe edilen projede 3 yıl boyunca hiç bir şekilde satmama ve başkasına devretmeme şartı getirildi.
BAHÇE ALET VE EKİPMAN DAĞITIM PROJESİ
Bu projemiz ile bölgemizde bağ bahçe tarımının yoğun olarak yapıldığı köylerde çiftçilerin sürekli olarak kullanmış olduğu alet ve ekipmanlar sağlanarak, modern tarım, alet ve ekipmanlarının kullanılması yaygınlaştırılarak, çiftçilerimizin iş gücünü hafifletmek ve daha fazla ürün elde edilmesi amaçlanmıştır. Projeden Besni'mize bağlı toplam 30 köyde 300 çiftçimiz faydalanacaktır. Projenin 175.938 TL bedeli tamamen GAP İdaresi tarafından finanse edilecektir.
ÇARDAK SİSTEMİ ÜZÜM YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ
Sertifikalı fidan desteğiyle beraber bağ alanında çardak sistemine uygun organik ve modern meyveciliği geliştirme yapılacak. Projemizin 70.000 TL'si GAP İdaresi tarafından finanse edilecek, 30.000 TL'si ise projeden yararlanacak üreticilerimiz tarafından karşılanacaktır.
BURSA BİBERİ ARTIK BESNİ'DE PROJESİ
Bu projemiz ile piyasada Bursa Biberi olarak bilinen salçalık kırmızı biberin Besni'de yetiştirilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda Hacıhalil ve Çomak köylerimizi kırmızı biber üretiminde pilot köyler olarak belirleyip protokol yapılarak, 2017 yılında 150 dönümde ilk üretimin yapılması için çalışmalar başlatıldı.
KANALİZASYON SİSTEMİNİN KURULMASI
İhalesi yapılan ve şu anda devam eden Yazıkarakuyu Köyü Kanalizasyon sistemi kurulma projesi 300.000 TL bütçe ile devam etmektedir.
BESNİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI
Besni İlçe Emniyet Müdürlüğümüz şu anda eski devlet hastanesinde geçici olarak hizmet veriyor. Yeni hizmet binamız Besni Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılarak inşaatı devam ediyor ve %85 oranında tamamlandı.
TEMİZ VE YAŞANABİLİR KÖYLERİMİZ PROJESİ
Köylere Hizmet Götürme Birliğince bu projemiz ile 577.000 TL bütçe ile 38 köyümüzün okul, cami ve köy konaklarının bahçeleri ile 19.200 m2 köy içi yolları kilitli parke çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 24 köyümüzün 16.800 m2 parke taşı 463.500 TL ile tamamlanmıştır.
BESNİ AR-GE PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ KURULDU
İlçe Kaymakamlığımız tarafından Bakanlıklar, Ulusal Ajans, Kalkınma Ajansları, Konsolosluklar, Büyükelçilikler, Uluslar Arası Kurum ve Kuruluşlarca yapılacak olan her türlü projenin takibi yapılıp, Besni'mize kazandırılması amacıyla 11 uzman ekipten oluşan Proje Koordinasyon Birimi kurulmuştur.
OKUMAYA HANGİSİNDEN BAŞLASAM PROJESİ
SODES kapsamında 124.000 TL ile Çakırhöyük, Sarıkaya, Şehit Er Serdar Küpeli, Yazıkarakuyu ve Köseceli Ortaokullarımıza 11.000 kitap kapasiteli 5 kütüphane oluşturuldu. Her kütüphanenin boya, badana ve laminant parkeleri başta olmak üzere masa, sandalye, kitaplık, bilgisayar ve yazıcılar ile diğer tüm eksikleri giderilmiş modern kütüphaneler öğrencilerimizin hizmetine sunuldu.
BESNİ KÜTÜPHANESİ MODERNİZASYONU
Besni Halk Kütüphanemiz komple yenilenerek modern bir görünüme kavuşturuldu. Bina içi ses yalıtımı, komple boya ve badana, 26 pencereye perde, 83 kitaplık, 30 masa ve 140 sandalye temin edildi. Parmak izi okuyucu sistemi ve kamera kurularak öğrenciler ve çalışanların ziyaret durumları kontrol altına alındı.
19.502 ÖĞRENCİ GİYDİRİLDİ
Kaymakamlığımızca TEMA Mağazacılığa yapılan müracaat sonucu devlet kaynakları kullanılmadan 19.502 öğrencimize, öğrenci başına 5'er adet olmak üzere giyim malzemeleri 113 okulumuzda dağıtıldı. 9 ay içerisinde tüm okullarımızdaki öğrencilerimiz ekonomik durumu gözetilmeksizin giydirildi. 800.000 TL'lik giyim yardımı devlet imkanları kullanılmadan gerçekleştirildi.
ORGANİK ÜRÜN ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ KURULDU
İlçemizde yetiştirilen ürünlere organik ürün patentini almak, daha kaliteli ürün verimini sağlamak, ekonomik açıdan çiftçilerimizi rahatlatmak amacıyla İlçe Tarım Müdürlüğümüz bünyesinde Organik Ürünü Üreticileri Birliği kuruldu. Bu birlik ile gerek devletten, gerekse diğer kuruluşlardan alınacak destek ile Türkiye'de adından söz ettirecek projeler hazırlanacaktır.
ALİŞAR KÖYÜNÜN 12 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Besni’mize bağlı Alişar köyümüzün 12 yıldır devam eden içme suyu problemi, uzun uğraşlarımız ve ısrarlı takibimiz sonucu mutlu sonla bitmiştir. Bu mutluluğa vesile olduğumuz için çok sevinçliyiz. Alişar köyümüz bundan sonra tankerle değil, temiz şebeke hattıyla su içecektir. Temmuz ayında su-şebeke hattı ihalesini yapmış ve 3 Ekim’de tamamlanarak köyümüze su verilmeye başlanmıştır. Yoğun uğraşla nihayete eren, evlerinde ve arazisinde yaptığımız ziyaret sonucu, suyun Alişar’a kazandırılmasında büyük bir anlayış ve fedakarlık örneği sergileyen Bana ailesine teşekkür ederim.
AFET EVLERİ PROJESİ
Korupınar mahallesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Besni Kaymakamlığı SYDTF tarafından ihalesi yapılan ve teslim alınan hak sahibi olan 24 ailemize, Çat mahallesinde yapılan 24 daire afet konutlarının kurası çekilerek vatandaşlarımıza teslim edildi.
BESNİ FEN LİSESİ
Besni'de göreve başladıktan sonra eğitime bu kadar önem veren ilçede nasıl Fen Lisesi olmaz algısıyla Besni'ye Fen Lisesinin kazandırılmasını sağladık. Okulun kendine ait bina ve pansiyon girişimlerimiz devam etmektedir.
İLÇE STADYUMU IŞIKLANDIRILDI
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda Besni İlçe Stadyumumuza uzun yıllardan beri eksikliği hissedilen ışıklandırma sorununu çözerek, 4 direk ve 32 adet projektör takıldı.
1000 ADET KIŞLIK BOT VE 1000 ADET MONT DAĞITIMI
Kendisine yaptığımız teklifi geri çevirmeyen ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever iş adamımız tarafından şehit, gazi, öksüz, yetim, engelli ve maddi durumu iyi olmayan çocuklarımıza 1000 çift ayakkabı ile 1000 adet kışlık mont yardımı yapılacaktır. Bununla ilgili tespit ve planlama çalışmalarımız tamamlandı.
Planlanan projeler hakkında da bilgi veren Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü;
JAPON BÜYÜKELÇİLİĞİ YEREL HİBE PROGRAMI
Japonya Büyükelçiliği Yerel Projeler Hibe Programı 2016 yılı kapsamında Besni Kaymakamlığı Ar-Ge Birimi tarafından başvurusu yapılan ve Besni'de ilk olan "Japonya'dan Besni'ye İkinci Eser" adlı proje, 402 proje içerisinde ilk 11'e girmeyi başardı.
Proje kapsamında Zormağara İlkokulunun yenilenmesi Japonya Büyükelçiliği tarafından sağlanacaktır. Proje maliyeti ise 53.035 dolardır.
BESNİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MODERNİZASYONU
İlçemizde Sosyal Yardımlaşma Vakfının çok kısıtlı mekanda hizmet vermesi nedeniyle Eski Jandarma binasının tahsisi Kaymakamlığımızca alınmış, 1. Katı Vakıf, 2. Katı maddi durumu iyi olmayan bayanlarımıza yönelik Aile Yaşam Merkezi yapmayı planlamaktayız. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden talep edilen ödeneğin gelmesiyle Besni'mizdeki büyük bir eksiklik giderilecektir.
ÖKSÜZ VE YETİMLER BİZİM CANIMIZ PROJESİ
Kaymakamlığımız tarafından yapılan kapsamlı bir çalışma ile ilçemiz genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerimizde eğitim gören 286 öksüz ve yetim öğrencilerimize Kahramanmaraş, Adana ve Mersin illerini kapsayan 2 gece konaklamalı ve tüm masrafları proje kapsamında karşılanacak şekilde kültür gezisi planlamaktayız.
BESNİ KALESİ BAYRAK VE IŞIKLANDIRMA PROJESİ
Besni'mizin tarihi kalesinin kültür mirası olarak kazandırılması, ışıklandırmasının yapılması ve 93 metre Türk Bayrağı ile hazırladığımız proje Kültür Bakanlığının başvuru kalemlerinin açılmasıyla sunulacaktır.
BESNİ AİLE VE SOSYAL DESTEK KAMPÜSÜ PROJESİ
İlçemiz merkezinde bulunan 26 dönümlük Tekel Depolarının sosyal kampus olarak halkımıza hizmet vermesi için hazırladığımız proje kapsamında fitness salonları, yüzme havuzu, konferans salonu, yürüyüş yolları, mesire alanları, kütüphane, bayanlar için kurs merkezi ve gençlerimiz için gençlik merkezi yapılmasını planlamaktayız ve bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.
Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından KÖYDES yol çalışmaları projesi kapsamında 1.285,242 TL bütçe ile 11 köy ve mezramızda 33.3 km 1. ve 2. kat asfalt yapıldı. Yine KÖYDES içme suyu projesi kapsamında 7 köyümüzde 694.312 TL bütçe ile içme suyu projesi tamamlandı. Yol çalışmaları kapsamında 146.320 TL'lik bütçe ile 11 köyümüzün yolları yapıldı. Yine Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan bir çok işlerimiz oldu. Toplamda 24 köy, 11 mezra, 1 okul, 1 pansiyon ve emniyet binamız 11.018,383 TL bütçe ile bu işlerimizin bir kısmı biterken, diğer kısımları devam ediyor. 61 köyümüzün kilitli parke taşı ve 1. kat asfalt çalışmaları 1.131,099 TL'lik bütçe ile tamamlandı. Eğitimde onarım çalışmaları projesi kapsamında 450.000 TL'lik bütçe ile bazı okullarımızın doğalgaz dönüşümü, bakım ve onarım işi tamamlandı. Merinos Gülüsüm Eman Kız Öğrenci Yurdunun yemekhanesi 345.000 TL'lik bütçe ile tamamlanarak 2015-2016 yılında faaliyete başladı. Kız İmam Hatip Anadolu Lisesinin 200 öğrencilik pansiyonu 2015-2016 eğitim öğretim yılında açıldı. Eski YİBO arsasına yapılan 24 derslikli Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi 2015-2016 yılında eğitim öğretime başladı. İlçemiz hayırsever vatandaşlarından Mitat Songur ve Hicabi Zengin tarafından Aşağısöğütlü köyümüze 4 derslikli ilkokulun temeli atılmış ve okulun 1. katı kaba inşaatı tamamlanmıştır. İnşaat çalışmaları devam ediyor. SODES Projesi kapsamında her ortaokul ve lisede eğitim gören başarılı ancak maddi durumu yetersiz 80 öğrencimiz Konya, Ankara, Bursa, Çanakkale ve İstanbul illerinde 6 gün boyunca tarihi ve kültürel mekanları gezmiş, öğrencilerimiz ilk kez uçak, feribot, hızlı tren ve teleferik deneyimi yaşayarak, her ilin kendine özgü yemeklerini tatma fırsatı yakalamıştır. Proje kapsamında 47 mekan bizzat yerinde, 113 mekan ise panaromik gezdirilmiştir. Erdemoğlu Holding'in katkılarıyla iş başarmanın Anadolu'daki geleneksel adı olan "İmece Projesi" ile 6 okulumuzun tüm fiziki eksiklikleri 20.000 TL ile kısa sürede tamamlandı. İlçemize bağlı Yazıbeydilli köyümüze Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü öğrencilerinin 356.000 TL destekleri ile Adıyaman Valiliği, Besni Kaymakamlığı ve hayırseverlerimizin desteği ile 4 derslikli Şehit Hasan Gülten İlkokulumuzun açılışını yaptık.
Besni'nin gelişmesi ve faydası adına yaptığımız ve yapacağımız projelerimiz ile çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.