Kaymakam Bedirhan İmamoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, İlçe Özel İdare Müdür V. Ahmet Tanrıkolu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Bulam ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan ile birlikte, Besni'nin tescilli ürünleri arasında yer alan ve "peygamber üzümü" olarak da bilinen Besni üzümünün Çorak Köyünde gerçekleştirilen hasadına katıldı.

Bağ makasıyla tiyeklerden kesilen üzüm, tanelenerek hem salkımından hem de çürüğünden ayrılıyor. Sağlam olan üzümler, potasyum ve zeytinyağı karışımıyla yağlanarak daha önce hazırlanan sergi alanlarında güneş altında kurumaya bırakılıyor. Zahmetli üretim aşamasında tüm aile fertlerinin el ele vererek hummalı bir çalışmaya girdiği "peygamber üzümü" için olgunlaşmasından, kurutularak sofralara ulaşmasına kadar bir haftalık emek gerekiyor.

Besni'de yaklaşık 29 üzüm çeşidi bulunuyor. Çorak Köyünde bulunan bağlarda kurutmalık özelliği olan üzümler yetiştirilmektedir. Üreticiler bağlarda tiyeklerden kestikleri 'peygamber üzümü'nü kurutup pazarlarda satışını gerçekleştirmektedir. 31 bin dönüm alanda yetiştirilen üzümün yaklaşık 5-6 bin dönümü  Besni üzümüdür. Üzümler tamamen organik olarak yetiştirilmekle birlikte, hepsi sertifikalıdır.