Kaymakam Nazlı Demir mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı, Aziz Milletimizin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklar içerisinde kazanılan zaferler ile tüm dünyaya gücümüzün bir kez daha gösterildiği kahramanlık destanının başlangıç tarihidir 19 Mayıs 1919.

Büyük Önder Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz' diyerek Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır. Kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak, daha güçlü bir devlet ve toplum olma yolunda ilerlerken geleceğimizi inşa edeceklerdir. Gençliğe olan güvenimiz ve inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık uğrunda can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.