Kaymakam Demir mesajında; “1992 yılından bu yana 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanmakta. Bu günü engelliler günü olarak kutlamanın amacı engelli kardeşlerimizin sorunlarını bugüne sığdırmak değil, toplumda bir farkındalık yaratmak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmektir. Yılın diğer günlerinde de engellilerimizle birlikte olmak, onların sorunlarına ve ihtiyaçlarına eğilmek hepimiz için bir görevdir. Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur.

Engellilerimizin çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri gerekmektedir. Onların yaşamdan mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır. Engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir engel olarak görülmemelidir.

03 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engellilerimizin toplumsal hayata katılım ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyduğumu belirterek onlara sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.

Unutmayın, en büyük engel sevgisizliktir!” ifadelerine yer verdi.