İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, İstiklal Marşı'nın kabulünün 101'nci yıldönümünü kutlayarak; "Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, milletimizin bağımsızlık mücadelesini destansı bir dille anlatan İstiklal Marşı, yok edilmek istenen bir milletin direniş ve diriliş mücadelesinin bir özetidir. Birlik ve beraberliğimizi perçinleyen ölümsüz bir eser olan İstiklal Marşının arkasında, bir milletin varoluş mücadelesi vardır. Her mısrasıyla milletimizin hislerine tercüman olan, bizi millet yapan ortak değerlere dikkat çeken İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu bizlere hatırlatan ve üzerinde bu necip milletin tüm fertlerinin mutabık kaldığı eşsiz bir eserdir.

Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921’de milli marş olarak kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutluyor; milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bütün milli mücadele kahramanlarımızı ve istiklalimiz uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum" ifadelerine yer verdi.