Kaymakam Nazlı Demir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Belde Belediye Başkanları,  AK parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Acar,  İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Yarımağa, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İl Genel Meclisi üyeleri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı
Toplantıda konuşan Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir şu ifadelere yer verdi; " Toplanmamıza neden olan üç ana maddemiz var. Birincisi uyuşturucu ile mücadele ikincisi trafik sorunu üçüncüsü ve en önemlisi düğünlerde ateşli silah kullanımı maalesef sevinçlerimiz kederlere dönüşmeye başladı buda bizleri hüzünlendiriyor. İstiyoruz ki güzel günler özel günler hep güzelliklerle anılsın. Bu konu ile ilgili olarak hepimizi sorumluluklarımızı üzerimize düşen görevleri hatırlamak adına istişarelerde bulunacağız. Huzur hepimiz için güven hepimiz için bu anlamda herkesin elini taşın altına koyacağını düşünüyoruz hepimizin bir duruş sergilemesi lazım. Zaten yasal mevzuat her şeyi düzenliyor ama önemli olan bunları içselleştirebilmek ve vicdani bir duruşla da bunların hepsini alanda uygulayabilmek ki en önemlisi de dediğim gibi huzur. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum sizlerden de bu anlamda yapıcı ve olumlu katkılar bekliyoruz" dedi.
Kaymakam Demir'den sonra konuşan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre ise şu ifadelere yer verdi; " Kaymakam hanım ilçemiz için sorun teşkil eden sorunlardan bir kaç tanesini belirtti ve uyuşturucu ile mücadelenin ne kadar önemli olduğunu söyledi çünkü uyuşturucu bir neslin kaybına sebep olabilir dolayısı ile çocuklarımızın geleceği için uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili mücadelede hep birlikte ortak kararlar alarak bunları uygulamamız gerekmekte. Trafik hususunda ise daha önceden kaymakam hanım ile istişarelerde bulunmuştuk gerek şehir merkezimiz gerek köylerimiz ile ilgili uygulamaya koyacağımız bir takım projeler vardı fakat pandemi dolayısı ile ertelemek zorunda kalmıştık. Malumunuz düğünlerde her sene tatsız hadiseler yaşamaya başladık daha önce de yaşamıştık dolayısı ile bu hususları hep beraber istişare ederek  bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri ve görüşmeleri yapmalıyız ve uyarılarda bulunmalıyız. Başta kaymakamlık olmak üzere tüm kurum amirlerimize, muhtarlarımıza ve sunumlarını gerçekleştiren ilçe emniyet müdürlüğümüze ve ilçe jandarma komutanlığımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
"En İyi Narkotik Polisi Anne"
Besni İlçe Emniyet Müdür vekili İlyas Yarımağa yapmış olduğu sunumda ilçe genelinde ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve şahıslara yönelik yapılan işlemler hakkında bilgilendirmede bulundu. 2020 yılına göre 2021 yılında uyuşturucu madde kullanımı ve çeşitliliğinin arttığını ifade eden Yarımağa, gerekli tüm önlemlerin alınmasını ve İçişleri bakanlığı tarafından başlatılan "En İyi Narkotik Polisi Anne" uygulamasını gündeme getirerek evde çocuklar ile en iyi şekilde ilgilenecek olan ve uyuşturucu madde kullanımına yönelmemeleri için gerekli eğitimi annelerin vermesini istedi.  Yine İç işleri Bakanlığı bünyesinde 'UYUMA' (Uyuşturucu ile mücadele) uygulaması ile madde kullanımının önüne geçmek için çalışmalarımız devam etmektedir.
"Uyuşturucu İle Mücadelenin Takipçisiyiz"
Daha sonra sunum yapan Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara ise uyuşturucu ile mücadelenin her zaman takipçisi olduklarını ve 2020 yılında yapmış oldukları çalışmalar ile uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik yapılan operasyonlar ile birlikte tespit edilen kişilere idari işlem yaptırılmıştır. Muhtarların da uyuşturucu konusunda desteklerini  isteyen Üsteğmen Kara birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. Son olarak düğünlerde kullanılan ateşli silah konusuna değinen Üsteğmen Kara muhtarların ve vatandaşların düğünlerde mümkün mertebe silah kullanmamalarını ve kullanılmasını engelleyici olarak gerekli anonsların ve ikazların sürekli düğünlerde yapılmasını istedi.
Toplantıda ayrıca ilçe merkezinde ve köylerde yaşanan trafik sorunları da gündeme getirildi.