Besni ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan köy yollarının açılması için büyük gayret sarf ettiklerini dile getiren Besni Kaymamı Nazlı Demir, yolların yüzde doksanının açıldığını, kalan bölümün ise en kısa sürede açılacağını söyledi.

“MADDİ HASAR ÜZDÜ, CAN KAYBININ OLMAYIŞI SEVİNDİRDİ!

İlçeyi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle maddi hasarın yaşandığını bir can kaybının olmayışına sevindiklerini dile getiren Kaymakam Demir; “Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemizde kar yağışı olmuş, ancak herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştı. Dün gece tekrar başlayan ve sabaha kadar devam eden yoğun kar yağışı ilçe merkezi ve köylerimizde oldukça etkili oldu. İlçe merkezimizde bir kısım elektrik direklerinin ve ağaçların devrilmesine, elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Devrilen bazı ağaçlar araçlara zarar verdi. İlçe merkezinde bulunan Şire pazarımızda işyerlerimizin çatıları çöktü. Maddi hasarın meydana geldiği ilçemizde can kaybının olmayışı bizleri sevindirmiştir. Maddi hasarlar her zaman telafi edilebilir. Yaralanma ve can kaybının olmamasından dolayı Cenab-ı Allah'a şükrediyoruz. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı sararak tekrar ilçemizi en güzel durumlara kavuşturacağız.” Dedi.

“KÖY YOLLARIMIZIN YÜZDE DOKSANI AÇILDI”

Dün geceden beri belediye ekipleri ve özel idare ekiplerinin yoğun bir gayret sarf ettiklerini dile getiren Kaymakam Nazlı Demir; “İlçe merkezimizde belediye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürürken, ilçe özel idaremize bağlık ekiplerimiz kapalı olan köy yollarımızı açmak için dün geceden beri çalışmalarını sürdürdü. 65 köyümüz, 48 mezramız mevcut olup şu ana kadar kapan köy yollarımızın yüzde doksanını ulaşıma açmış durumdayız, diğer kalan bölümün açılması için ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam etmekte, Kızılpınar, Beşkoz, Kuzevleri, Güneykaş ve Çilboğaz köylerimizde yol açma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“ADIYAMAN, GÖLBAŞI VE GAZİANTEP İSTİKAMETİMİZ ULAŞIMA KAPANDI”

İlçede etili olan kar yağışının çevre illere bağlantı yollarına da kapanmasına sebebiyet verdiğini belirten Kaymakam Demir:; “Uzun bir aradan sonra çok etkili bir kar yağışıyla karşı karşıya kaldık. Dün gece Adıyaman, Gölbaşı ve Gaziantep istikametimiz ulaşıma kapandı. Yollarda olup yoğun kar yağışına yakalanan bir çok araç buralarda mahsur kaldı. İlçe jandarma, Emniyet Müdürlüğümüze, Belediyemize gelen ihbar ve çağrılar üzerine gerek belediye gerekse de özel idare ekiplerimizin yoğun gayreti neticesinde mahsur kalan araçları kurtardık. Yine aynı şekilde karayollarının yol yapım aracı da Gaziantep istikametinde yol açma çalışması yaparken, şarampole yuvarlandı. Yaşanan bu talihsiz olayda can kaybı olmadı ekiplerimiz karayollarının aracını da çekerek kurtardı. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

YOĞUN KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI ELEKTRİK VE SU KESİNTİLERİ YAŞAMAKTAYIZ

İlçe genelinde yoğun kar yağışının etkisiyle ciddi elektrik kesintileri yaşandığını belirten Demir; Şuanda bir kaç mahallemize elektrik verilememekte. Elektrikten kaynaklı içme suyumuzda da kesinti söz konusu. Şuanda gerek Akedaş'ın ekipleri, gerek belediyemizin ekipleri Sugözü mevkiinde karla kapanan yolu açarak yeniden elektriği bağlamak için yoğun gayret göstermekteler. İnşallah en kısa zamanda elektrik, su ve diğer sorunların çözülecektir. Sahada büyük bir özveri ile mücadele eden bütün ekiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu