İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapBesni’de "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kafe, restoran, iş yerleri, marketler, esnaf ve Besni Şire pazarı denetimini Besni’de "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kafe, restoran, iş yerleri, marketler, esnaf ve Besni Şire pazarı denetimini Kaymakam Nazlı Demir, Besni İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın ile birlikte gerçekleştirdi.

Besni Küçük Sanayi Sitesinde icra edilen denetimler ise, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen ve Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan eşliğinde gerçekleştirildi.

Vatandaşlarla ve esnaflarla görüşen Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Kurum Amirleri ve STK temsilcileri maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.

Besni Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve STK temsilcilerin katıldığı denetimlerde, işletme sahiplerine koronavirüs salgını kapsamında alınması gereken önlemler ve uyulması gereken kurallar konusunda uyarılarda bulunarak maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Gerçekleştirilen denetimlerin ardından açıklamada bulunan Besni Kaymakamı Nazlı Demir, kontrollü normalleşme sürecini başlatmak için yediden yetmişe herkesin dikkatli olması konusunda uyarıda bulunarak; "Bugün 81 ilde kontrollü normalleşme süreci ile denetimler için alandayız. İçişleri Bakanımızın talimatı ile 81 il ve 922 ilçede, Valilerimiz ve Kaymakamlarımız önderliğinde bütün kurum amirlerimiz ile birlikte yoğun bir denetim faaliyeti icra ediyoruz. Malumunuz Adıyaman çok yüksek riskli iller arasında ve normalleşme sürecinden tam olarak yararlanamamış durumdayız. Bu kontrollü normalleşme sürecinin de tam olarak başlaması için düşük riskli iller arasına girmek hatta inşallah olursa vaka sayılarını sıfırlamamız gerekiyor. O yüzden vatandaşlarımızı maske ve sosyal mesafe anlamında uyarmak için alana çıktık. Genel itibari ile bir duyarlılık var insanlar bunu kabul ediyor ama uygulama noktasında sıkıntılar yaşamaktayız. Özellikle havaların ısınması ile beraber bir rehavet başlamış durumda. Tüm vatandaşlarımızdan tüm Besni'li hemşerilerimizden ricamız özellikle bunu istiyorum lütfen maske kullanmayı ihmal etmeyelim, sosyal mesafe kuralına uyalım. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Bugün kahvehanelerimiz hala açılamadı, lokantalarımızda oturarak yemek yeme maalesef yapılamıyor, halı sahalarımız kapalı pazar günü yine sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu kısıtlamaların bitmesini istiyorsak bu bizim elimizde, kontrollü normalleşme sürecini başlatmak bizim elimizde. Lütfen tedbirli olalım, dikkatli olalım eş, dost, taziye ziyaretlerini lütfen bırakalım bu dönem mecburen bu tarz beraberliklerden uzak durmamız gerekiyor tüm vatandaşlarımızdan ricamız budur. Biz alandayız bundan sonra ki süreç tamamen yoğun ve yaygın bir denetim süreci olacak kimseyi üzmek istemiyoruz ama lütfen sizlerde bizleri üzmeyin hep beraber virüs ile mücadelemizde devam edeceğiz. Ayrıca bir ricam da şudur sırası gelen herkesin aşısını yaptırmasını istiyoruz toplumsal bağışıklığın kazanılması için aşı çok önemli. Besni'de günde 300'ün üzerinde aşı yapıyoruz burada en büyük sorunumuz şu anda randevu alma bazı vatandaşlarımız randevu almayı bilmiyor onlara lütfen yardımcı olalım randevu alamayanların randevularını alalım ilgili sağlık kuruluşuna bilgi verelim ve sırası gelen herkes aşısını olsun hep birlikte bu virüsü yenelim inşallah" ifadelerine yer verdi.