Kaymakam Nazlı Demir yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Besni ilçemiz, devlet millet işbirliğinin her daim en güzel örneğini vermiştir vermeye de devam edecektir 'Eğitim Şehri Besni' unvanıyla bizleri her daim gururlandıran Besni'miz eğitim konusunda geçmişten beri farkını her daim ortaya koymuş; şu an geldiği noktada da gerek derslik ihtiyacının olmaması gerekse eğitim kadromuzun gücüyle ve uyguladığımız vizyon projeleriyle eğitim konusunda yeni başarılara imza atacaktır.

2003-2022 yılları arasında son yirmi yılda Besni'de toplam 467 derslikli 46 okul, 2 atölye ve 440 öğrenci kapasiteli 2 öğrenci pansiyonu yapımı tamamlanmış olup hizmet vermektedir. Ayrıca 78 derslikli 6 okul ve 200 öğrenci kapasiteli 1 pansiyonumuzun inşaatı devam etmektedir.

2003-2022 yılları arasında 319 derslikli 33 okul ve 200 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon genel bütçe imkanları dahilinde; 144 derslikli 9 okul ve 240 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon  hayırsever vatandaşlar tarafından; 4 derslikli 1 okul ise genel bütçe ve hayırsever işbirliğiyle yapılmıştır.

Ayrıca yapımı devam eden 26 derslikli 3 okul ve 200 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon genel bütçe kapsamında; 52 derslikli 3 okulumuz da hayırsever vatandaşlar tarafından yapılmaktadır.

İlçemiz bugüne kadar devlet millet işbirliğinin en güzel örneklerini vermiş olup vermeye de devam edecektir. Eğitim yatırımlarının ilçemize kazandırılmasında emeği geçen destek olan devlet büyüklerimize, milletvekillerimize, hayırsever iş adamlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin" dedi.