Besni Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen "En İyi Narkotik Polisi Anne" konulu konferans, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür merkezinde annelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Besni’de uyuşturucu bağımlılığına karşı başlatılan topyekün mücadele kapsamında "En İyi Narkotik Polisi Anne" konulu konferans ile anneler bilgilendirildi.

Gerçekleştirilen konferansa Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Sait Cengiz Baba, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, Besni ilçe Emniyet Müdür V. İlyas Yarımağa, Besni İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Kurum amirleri, muhtarlar ve anneler katıldı.

Kaymakam Demir, gerçekleştirilen konferansta annelere seslenirken şu ifadelere yer verdi: "izlediğimiz filmde anlattığı gibi bir gün ağlamak istemiyorsak evladımız nerede, bizi bırakıp nereye gitti demek istemiyorsak gözümüzü dört açmamız lazım. İzlediğimiz videoda Bakanımızda aynı konuya değindi. Çocukları en iyi tanıyan ve onlarla zaman geçiren annelerdir. Çocuklarımız kimlerle arkadaşlık ediyor nerede zaman geçiriyor ve çocuklarımızın neler hissettiğini farkında olmamız gerekiyor. Uyuşturucu daha fazla gencimizi tutsak ediyor. Sonrasında anne ve babalar geliyor benim çocuğum uyuşturucu bağımlısı bize şiddet uyguluyor, uyuşturucudan kurtaramıyoruz diyor. Biz istiyoruz ki topyekûn mücadele edelim. Uyuşturucu ile mücadelede emniyet ve jandarma yeterli olmuyor sizinde taşın altına elinizi koymanız gerekiyor.

Uyuşturucu ile ilgili eğitimlere devam edeceğiz. Bu konuyu önce çocuklarınıza sonra çevrenize ve diğer annelere anlatarak konunun ciddiyetine dikkat çekmeliyiz. Sizi Amatem ve Çamatem merkezlere götürüp orda bu illete düşenleri nasıl tedavi gördüğünü göstermek istiyoruz. Bir defa kullanılsa dahi bağımlılık yapıyor. Toplumsal hayatta hep birlikte yaşıyoruz, anne ve babalar sokağa çıktığı zaman her yerde karşımıza çıkabilir, adını zikretmediğimiz birçok uyuşturucu madde ortaya çıktı. Gençlerimizin hayatıyla oynuyorlar bu kan emicilere hep birlikte dur dememiz gerekiyor. Kendi çocuğumuz yapmaz diye düşünmemeliyiz. Çocuklarımızın çevresini kontrol etmeliyiz. Biz istiyoruz ki hiçbir çocuğumuz bu batağa düşmesin ve özellikle bu konuda annelerden destek bekliyoruz. Annelerimiz gönüllü bir narkotik polisi olsun, kimseyi ihbar etsin istemiyoruz rehber olmanızı istiyoruz" dedi.

Konferans sonunda annelere ve katılımcılara bilgilendirmek amaçlı broşür dağıtıldı.