Şehir merkezinde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürürken kar kalınlığı yer yer 45 - 50 cm civarına kadar ulaştı. Yolda mahsur kalan sürücüler, evlerine gitmekte zorluk yaşayan vatandaşlar kar yağışı ile birlikte zor anlar yaşadı. Mahsur kalarak uzun kuyruklar oluşturan sürücülerin yardımına yetişen vatandaşlar arabaları kaldıkları yerden kurtarabilmek adına adeta seferber oldu.

YOLLARDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Şehir merkezinde sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekerken yaklaşık yarım saat kırk dakikalık bir beklemenin ardından yola devam edebildiler. Bazı sürücüler araçlarını kenara çekerek gidecekleri yere yürüyerek ulaştı. Kar lastiği ve zincir takılı olmayan araçlar trafik ekipleri tarafından uyarılarak yola devam etmemeleri istendi.

ELEKTRİK VE SU KESİNTİLERİ YAŞANDI

Etkili olan kar yağışının ardından şehir merkezinde uzun süreli elektrik ve su kesintileri yaşandı.

Saatlerce süren ve mağduriyetlere neden olan elektrik kesintilerine tepkiler artarak devam ediyor. Vatandaşlar elektrik kesintileriyle zor anlar yaşarken, Elektriğe bağlı olarak doğalgaz kesintileri de yaşanırken, vatandaşlar soğuktan dert yanıyor. Bu durum yaşlı ve hastaları çok daha da zor durumda bırakıyor.

BELEDİYE KAR İLE MÜCADELEDE SINIFTA KALDI

Tıkanan yollar ve uzun süreli su kesintisi vatandaşlardan büyük tepki topladı. Belediye ekipleri kar  temizleme ve tuzlama çalışmalarında yetersiz kalınca vatandaşlar mağdur oldu. Uzun süreli kesintiler vatandaşlar tarafından tepki aldı.

ESNAFLAR İŞ YERLERİNİ AÇAMADI

Kar yağışının etkisi ile oluşan aksaklıklardan bir tanesi de esnafların iş yerlerine ulaşamaması oldu.

BİR ÇOK ARAÇ KAZA YAPTI

Kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu birçok yerde araçlar kayarak küçük çaplı kazalara sebep oldu. Meydana gelen kazalarda herhangi can kaybı ve yaralanma olmazken araçlarda maddi hasarlar meydana geldi. Kaza yapan araçlar çekici yardımı ile kurtarılırken, kazaların meydana geldiği yollarda trafik kısa süreliğine durdu.