Vali Mahmut Çuhadar, Liselere Geçiş Sistemi (LGS)’de bütün soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alan Türkiye 1.si Besni Özel Simya Ortaokulu Öğrencisi Kadriye Beyza Temurayak’ı Valilik makamında ağırlayarak tebrik etti.

Liseye Geçiş Sınavında Türkiye birincisi olan  Besni Özel Simya Ortaokulu Öğrencisi Kadriye Beyza Temurayak’ı tebrik eden Vali Mahmut Çuhadar, "Öğrencimiz  LGS’de elde ettiği  birincilikle hepimizi gururlandırdı. Verilen emekler böyle güzel neticeler getirince çok mutlu oluyoruz. Sevgili öğrencimizin bu başarısı aynı zamanda büyük ve güçlü Türkiye’nin başarısıdır. Evladımızı  ve onları yetiştiren ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bundan sonra da başarılarını sürdüreceğine  inanıyor, sevgili öğrencimizi kutluyorum. Bu başarı Adıyaman’ımız için kıvanç verici bir başarı. Öğrencimizin  başarılarının artarak devamını, idealleri doğrultusunda gelecekte güzel bir meslek sahibi olmasını temenni ediyorum”dedi.

Vali Mahmut Çuhadar, daha sonra Liselere Giriş Sınavında soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Besni Özel Simya Ortaokulu Öğrencisi Kadriye Beyza Temurayak’ı tabletle ödüllendirdi.