İYİ parti Genel Başkanı Akşener, Adıyaman ve Kahta, Besni ziyaretleri sırasında  İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, Kayseri milletvekili Dursun Ataş, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile birlikte geldiler.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ziyaretlerde bulunmak üzere Adıyaman’a geldi. Adıyaman ve Kâhta’daki temaslarının ardından Besni’ye gelen Akşener Atatürk caddesi üzerinde vatandaşlara seslendi.
 Besni’de esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İyi Parti Lideri Akşener, Atatürk caddesi üzerinde vatandaşlara seslendi;  ‘’Ben tam 21 aydır yani iki yıla yaklaşan bir süredir. İlçe ilçe esnaf esnaf, dükkân dükkân geziyorum. Kamuoyuna mal olmayan bir başka daha iş yapıyorum. Apartman zili çalıyorum. İnsanları dinliyorum. Bunu niye yapıyorum biliyor musunuz? O dükkânlara girdiğim zaman ben sözüme şöyle başlıyorum. İktidar partisini yermiyorum kendi partimi övmüyorum. Propaganda yapmıyorum. Sadece sizin dertlerinizi dinliyorum. 
 Esnafı gezme nedenim şudur; Şimdi esnafı gezme nedenim şudur: esnaf sanayicinin ürettiğini satar, esnafın sattığı mamulü, memur alır, işçi alır, çiftçi alır ve o dükkânların içerisinde her türden müşteri ile karşılaşırsınız ve pek çok derdi de o dükkânlarda dinlersiniz. Tencere kaynatamayan kadını görürsünüz, hayvancılık yapmak üzere olan besiciyi görürsünüz. Biraz önce elime bir kağıt tutuşturdu çiftçi kardeşim, gübreye, elektriğe, mazota gelen zammı konuşursunuz ve elinde bademi kalan bademciyi konuşursunuz. Velhasıl kelam herkesi o dükkânlarda konuşursunuz. Bakın, kaşımın altında gözüm var diyerek kandırdılar sizi. Seçim zamanı şuculuk, buculuk üzerinden böldüler bizi. Esnaf için müşteri velinimettir. Dolayısıyla siyasetçi için de seçmen velinimet olmalıdır. Yıllar evvel ben DYP’de politika yapıyordum, Ana Vatan Partisi ile biz rekabet yapardık. Siz seçmenler bizi, rekabetimizi hizmet üzerinden zigaya çekerdiniz. O dönem bir dükkana girdiğimizde bize şu sözleri verdiniz ama yerine getirmediniz o yüzden Ana Vatan’a oy vereceğiz, yada Ana Vatanlıya şunları söylediniz ama yerine getirmediniz o yüzden DYP’ye oy vereceğiz derlerdi. Bunların hepsi bitti, çırak çıkan siz oldunuz. Milletvekiline ulaşabiliyor musunuz? Hayır. Milletvekiline ulaştınız derdinizi çözdürebiliyor musunuz? Hayır. Milletvekili bakana ulaşabiliyor mu? Hayır. Bakanın kim olduğunu biliyor musunuz? Hayır. Şimdi vatandaşla bürokrasinin bütün bağları koptu. Biz bu gezmeleri yapalı Ağaların sinirleri bozuldu. Adapları bozuldu. Çünkü gerçek problemlere cevap vermek zorunda kalacaklar kalmalılar. Benim gibi herkesi buraya karşınıza getirmeyi sağlamazsam, onlara oy vermeyeceksiniz. Her biri karşınızda hazırda duracak çünkü siz milletsiniz. Siz velinimetsiniz. Siz kim olduğunuzun, ne olduğunuzun, bu memleketin esas asli unsuru olduğunuzun, velinimet olduğunuzu hatırlayacaksınız. El ele vereceğiz ve herkes buraya gelerek ben dahil herkes karşınızda hazır ola dikilecek. Seçim zamanı oylarınız cepte keklik olmayacak. Sizin sorularınıza herkes cevap verecek. Şimdi seçmenine, meslek gruplarına, üreticiye terörist derse bu ülkeyi yönetenler zaten tuz kokmuş demektir. Onun için el ele vereceğiz, seçmeni velinimet yapacağız ve o ağalar o muhteremler buraya  gelecek. Gelmeyene oy yok. Dolayısıyla bugün burada beraber olduğumuz için çok mutluyum. Ama ben insanların derdini dinlemek için buradayım’’ dedi.