Okulun spor salonunda düzenlenen etkinliğe Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma okul Tarih Öğretmeni Hüsnü Köse tarafından yapıldı.

Programda konuşan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; “Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesini ölümsüzleştiren, Türk milletine en zor zamanlarında cesaret veren, milletimizin ortak sesi İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 95. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal Mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir. Bu düşüncelerle, İstiklal Harbimizin ruhunu, milletimizin ortak irade ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor, bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Program Safahat Bilgi yarışması ödül töreni, İstiklal Marşı Oratoryo ve piyes gösterisi ile sona erdi.