Adıyaman İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı dördüncü olağan toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda il düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin faaliyetler, aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik çalışmaları değerlendirdi.
Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, İş-Kur’un 2013 yılı içerisinde yaptıkları faaliyetler ile 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Vali Mahmut Demirtaş, işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak ve meslek liselerini daha fonksiyonel hale getirmek amacıyla, Adıyaman merkez ve ilçelerindeki teknik ve meslek liselerinde toplam 12 adet yeni meslek dalı açıldığını kaydetti.
Vali Demirtaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Adıyaman Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ve belde belediyeleri ile imzalanan protokollerle toplam 29 adet projede bin 200 kişinin istihdam edildiğini söyledi.
2013 Yılı Ocak-Ekim dönemi içerisinde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde 402 adet İşbaşı Eğitim ve Kurs Programı açıldığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu kurs programlarına bin 186’sı erkek ve bin 458’i kadın olmak üzere toplam 2 bin 644 kişi katılmıştır. Yıl içerisinde gerçekleştirilen tüm programlardan toplam 4 bin 144 işsiz vatandaşımız faydalandırılmıştır. İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara günlük 25 TL, diğer kurs programlarına katılanlara da günlük 20 TL ücret, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce aylık olarak ödenmektedir. Kurs süresince, kursiyerlerin genel sağlık sigortası primleri de Türkiye İş Kurumunca yatırılmaktadır. İstihdam garantili işbaşı eğitim kursları sonucunda 200 kişi özel sektörde istihdam edilmiş olup, kurs sonucu istihdam devam etmektedir. İstihdam garantili kurslar açılıyor” dedi.
Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Kızılgül ile diğer ilgililer katıldı.