Küçükçekmece/Safra Mahallesi, 686 ada, 5 parselde yer alan 310 m²’lik arsa üzerine,  içinde taziye evi, dernek binası ve konferans salonu vb. bulunan 4 katlı bina yapılacak.

Pandemi  sürecinde projesi çizilen binanın yapımı ile ilgili olarak, İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bozmaz ve Başkan Yardımcısı Ali Galip Dursun,  bina yapımına önderlik eden Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim  Erdemoğlu’nu ziyaret ettiler.

Ziyaret esnasında konuşan Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı  İbrahim Erdemoğlu, “Arsaya  İstanbul’da bulunan tüm hemşerilerimizin bir arada olacağı 4 katlı bir binanın yapılacağını belirtti. Bina içerisinde  taziye evi, dernek binası, konferans salonu ve eğer vakıf yönetimi onaylarsa Besni Eğitim Vakfının yer alacağını vurgulayan Erdemoğlu, “Böylece hemşerilerimizin hep birlikte zaman geçirecekleri, paneller-konferanslar düzenleyebileceği, taziye evinde acılarını paylaşacağı, dayanışma içinde olacağı bir binaya kavuşmuş olacağız. Bu manada İstanbul Besnililer Dernek yönetimi ile ortaklaşa hareket ediyoruz. Bu proje hemşerilerimizin bütünleşmesi bakımından son derece önemli bir proje olacaktır, “dedi.

Bu gelişme üzerine İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu bir toplantı yaparak, gelişmelerle ilgili hemşerilerimizi bilgilendirmeye karar verdi. Toplantıya Başkan Ahmet Bozmaz, Başkan Yardımcısı Ali Galip Dursun, Abdullah Kumral Ali Bozkuş, Kazım Erdoğan ve Ziya Yüksel katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle Yönetim Kurulu Üyesi  Celal Burç toplantıya katılamadı.

Başkan Ahmet Bozmaz, toplantıda yaptığı açıklamada, “1978 yılında Laleli’de alınan dernek binasını geçtiğimiz aylarda satarak, İbrahim Erdemoğlu’nun bilgileri ve onayları dahilinde yeni arsayı aldık. İbrahim Bey’e tüm Besnililer adına bir kez daha teşekkür ederken, bize olan güveni,  maddi-manevi desteği için son derece mutluyuz.” Dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Ali Galip Dursun da yaptığı açıklamada, dernek yönetimi olarak uzun zamandan bu yana hep bu binanın hayalini kurmuştuk. Besnililer adına bu hayali gerçekleştiriyor olmaktan dolayı son derece mutluyuz.  4 kattan oluşacak olan binada Besni Eğitim Vakfı, Taziye evi, dernek lokali ve konferans salonu olacak,” dedi.

Yapılacak binanın hemen yakınına, Besni kültürünü yansıtacak şekilde fırın, kasap ve yöresel ürünlerden oluşan bir dükkan da açılacağı ifade edildi.

BESNİ GÜNCEL GAZETESİ