İş adamı Aydın Oruc’un katkılarıyla düzenlenen geceye, İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz ile sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticileri katıldılar.

Gecede herkes  gönlünce doyasınca eğlendi. Besni tabiri ile gelinsiz güveysiz kına gecesi yapıldı. Gecede konuşan başkan Fikret  Kalmaz, Sefaköy’de yeni yapılan Besnililer Dayanışma Derneği’nin açılmasıyla bazı kesimler Bahçelievler Derneği’nin atıl durumda olacağını düşündüler ama maalesef öyle olmadı. Bizler devam ediyoruz.

Bu ve benzeri faaliyetlerinin devem edeceğini belirten Kalmaz, bu faaliyetlerimiz yürütürken daima bizlere destek olan, Metin Kütük, Mehmet ve Ali Balta kardeşlere sonsuz teşekkür ediyoruz dedi.  Yaklaşık 200 kişinin katıldığı sazlı sözlü, müzikli gecede katılımcılara Besni usulü yemekler ve çiğköfte ikram edildi. Geceden oldukça memnun kalan davetliler,  gönüllerince eğlenirken bu gibi aktivitelerin daha sıklıkla olmasını temenni ediyoruz dedi.

Ayrıca Besni Eğitim Vakfı eski başkanlarından Ali Aslanbay  ve Besnililer Dayanışma Derneği eski başkanı Ahmet Kılyar birer konuşma yaparak memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gazeteci yazar Hasan Emre ise,  Besni şiirleriyle eski Besni gecelerini anlatarak geceye renk kattı. Sohbetiyle davetlileri geçmişe götürdü. Yerel sanatçımız Mesut Taşdemir ise söylediği birbirinden güzel türkülerle geceyi şenlendirdi.