Besni’de bir ilk olacak olan bu uygulamayla, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bozkuş’un moderatörlüğünü yapacağı “Çalışkan Kardeşler Müzik Topluluğu” programı dünyanın her yerinden izlenebilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan İstanbul Besnililer Dernek Başkanı Ahmet Bozmaz; "Pandemi nedeniyle 2020 yılı bütün dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Besni’miz için de bir drama dönüştü. Çok değerli hemşerilerimizi kaybettik, hepimiz çok üzüldük. İnsanlarımız aşını işini kaybetti. İşte bu noktada birinci amacımız, bir nebze de olsa hemşerilerimizin, özellikle gurbetteki hemşerilerimizin buram buram Besni kokan Çalışkan Kardeşler’le buluşturarak hasret gidermelerini sağlamak. İkinci amacımız ise Besni’nin çok değerli müzisyenlerini hem Besnililere, hem de dünyaya tanıtmak. Bu nedenle tüm hemşerilerimizi programımızı izlemeye bekliyoruz.

Üyelerimizin ve hemşerilerimizin istekleri sonucu Yönetim Kurulu olarak böyle bir karar aldık. Bu süreçte emeği geçen Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Dursun, Ali Bozkuş, Kazım Erdoğan, Abdullah Kumral, Ziya Yüksel, Celal Burç ile fikirdaş ve gönüldaşımız Fikret Kalmaz’a, bizlere ve tüm Besnililere her zaman destek olan, varlığı ile bizleri onurlandıran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’na ve daima yaratıcı fikirlerini, görüşlerini  ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Şaban Çağıran’a teşekkür ediyoruz. Tüm hemşerilerimizi Cumartesi günü yapılacak müzik ziyafetimize davet ediyoruz" dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dursun ise, Yönetim Kurulunca Besni’nin sanatsal ve kültürel değerlerini korumak ve geliştirmek amacıyla böyle bir karar aldıklarını, bu tip organizasyonların devam edeceğini, amaçlarının her 15 günde bir yeni bir Besnili yerel sanatçıyı ağırlayacaklarını, devamında ise ressam, şair, edebiyatçı, ayakkabı ustası, dokuma ustası gibi alanında çok başarılı olmuş hemşerilerini tanıtarak Besni kültürüne değer katmak istediklerini söyledi. 

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve programın moderatörlüğünü yapacak olan Ali Bozkuş'da, İstanbul Besnililer Derneği ile iletişim sağlamak ve daha fazla katılım sağlanması için instagram ve facebook hesabı açtıklarını, whatsapp grubu kurduklarını, yakın zamanda ise internet sayfası kuracaklarını, bu nedenle hemşerilerinin üye olmalarını önerdiklerini, zira sürprizlere ve aktivitelere devam edeceklerini belirtti.

09 Ocak 2021 Cumartesi günü saat 20.30’da Zoom Programı üzerinden gerçekleştirilecek programı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

https://us02web.zoom.us/j/6911913588?pwd=aTI1NDhnUEVrSkc2RGkrVDZ4S29Wdz09

Meeting ID: 691 191 3588

Passcode: YX1qJM