Besnililerin ilk derneği olarak 1968 yılında İstanbul'da kurularak faaliyetlerini devam ettiren İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Genel Kurulda mevcut Başkan Av. Ahmet Kemal Ferlengez yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Kongre Dernek 2. Başkanı Mehmet Bekmezci tarafından başlatıldı. Dernek binasında yapılan kongrede Divan başkanlığına Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Adıyaman Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Nevzat Bayhan seçilirken, Divan 2. Başkanlığına Bahçelievler Besnililer Derneği Başkanı Metin Kütük, katip üyeliklerine ise Halil Rabuş ve İbrahim Ferlengez seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Başkanı Nevzat Bayhan Dernek Başkanı Av. Ahmet Kemal Ferlengez’in yaşadığı talihsiz düşme sonucu, belinden ve omzundan ameliyat geçirdiğini söyleyerek; “Değerli Başkan ve büyüğümüze Allah’tan şifalar diliyor, bir an önce aramıza katılmasını bekliyoruz” dedi. Bayhan, Dernek Başkanı Ferlengez’in yazısını okuyarak; "Sizleri çok özledim. En kısa zamanda aranızda olmak istiyorum. Rahatsızlığım nedeniyle gösterdiğiniz sıcak ve samimi ilginize candan teşekkür ederim. Genel kurulunuzun hayırlara vesile olmasını diler, saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım.”

Konu ile ilgili BEV eski başkanlarından Ali Aslanbay söz alarak; "Av. Ahmet Kemal Ferlengez Başkanımıza, Nevzat Bey gibi bende geçmiş olsun diyorum. İçinde bulunduğumuz dernek mülkiyetinin alımında ve diğer işlerde kendisinin katkıları hemşerilerimiz tarafından unutulamaz ve takdire şayandır" dedi.

Konuşmaların ardından Divan Başkanı Nevzat Bayhan gündemi okudu ve oy birliğiyle kabul edildi. Derneğin çalışma ve gelir gider tablosu  Mehmet Bekmezci tarafından, Denetim kurulu raporu ise Av. Sabri Arslan tarafından okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim ve Denetim kurulu ibrası oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. İstanbul Besnililer Dayanışma Derneğinin, Gaziosmanpaşa/Küçükköy Şubesinin feshi ve tasfiyesi oya sunuldu. Oy birliği ile feshine karar verildi. Tasfiye kurulunun, Küçükköy Besnililer Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Eman, Av.Sabri Arslan ve Mehmet Bekmezci’den oluşmasına oy birliğiyle karar verildi.

Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine önerilen Av. Ahmet Kemal Ferlengez, Emekli Öğretmen Besni Tarihi  Kitabı Yazarı Mehmet Bekmezci, Fırat Basım Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Değirmenci, Ziraat Mühendisi ve hayır sever iş adamı Sait Vakkas Dursun , Av.Sabri Arslan, İnşaat Mühendisi Hacı Ali Karaarslan ve Psikiyatrisi Dr.Hacı Büyük,

Yedek üyeliklerine İsmail Yüksel, Mahmut Teke, Ahmet Bozmaz, Fikret Kalmaz, Emekli Öğretmen İbrahim Ferlengez, Mustafa Tavus, Halil Rabuş,

Denetim Kurulu asıl üyeliklerine Vakkas Kumral, Hilmi Ercan, Mustafa Ağbayır,

Yedek Üyeliklerine Mustafa Sağlık, Ziya Yüksel, İbrahim Ercan oy birliğiyle seçildiler.

Besni Güncel Gazetesi olarak Başkan Av. Ahmet Kemal Ferlengez'e ve yönetimine görevlerinde başarılar dileriz.