Dernek binasında düzenlenen genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kongrede divan başkanlığına Ali Aslanbay, katip üyeliklere ise Şaban Çağıran, Mehmet Gürü ve Sermet Şüküroğlu seçildi.

Kongrede gündem maddeleri ayrı ayrı görüşülüp ibra edildikten sonra seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Ahmet Bozmaz yeniden başkanlığa seçilerek güven tazelerken,  yönetim kurulu üyeleri ise Ali Galip Dursun, Ali Bozkuş, Kazım Erdoğan, Abdullah Kumral, Ziya Yüksel ve Celal Burç´dan oluştu.

Kongrede konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu; "Derneğimize aldığımız Sefaköy'deki araziyi bir müteahhitte vereceğiz. Müteahhitler arsaları %40 ile alıyorlar ama biz %50 ile arsayı vereceğiz. yarısı derneğin, yarısı ise müteahhittin olacak. Bu işlerin yasal boyutu budur. Eğer müteahhit satmaz ise Mehmet Erdemoğlu Vakfı olarak biz alacağız. Bina 4 kat olacak. Her katta 2 daire planına göre yaptırıyoruz. 4 daire derneğimizin, 4 daire ise Mehmet Erdemoğlu Vakfımızın olacak. Bu 4 daireden birini Besni Eğitim Vakfı almayı düşünüyor. Onlarla görüşüyoruz. İnşaatın tamamlanması ile birlikte yaklaşık 3 milyon TL para gidecek. Binada tüm hemşerilerimizin kullanımı için taziye evleri olacak. Dairenin birinde ise ekip kurarak İstanbul'da bulunan tüm Besnililerin karnesini çıkartacağız. Nerede dul, yetim ve yardıma muhtaç varsa onları tespit edeceğiz. Bu ekibi kurduktan sonra İstanbul'da inşallah bir tane bile hemşerimiz aç ve açıkta kalmayacak. Niyetimiz bu" dedi.

Seçimin ardından kongreye katılanlara teşekkür eden Dernek Başkanı Ahmet Bozmaz; "Pandemi nedeniyle ertelenen genel kurulumuzun yapılmasıyla üyelerimizin bize verdiği yetki ile yeni hizmet binamızın inşaatını bir an önce bitirmek istiyoruz.

Daha önce olduğu gibi bundan sonra da Besnili hemşerilerimizle daha yakından ilgilenmeye devam edeceğiz. Onların verdikleri oylarla bize duydukları destek ve güvene layık olmaya devam edeceğiz” dedi.