Besni Devlet Hastanesi’nde son dönemlerde güzel projelere imza atıldığını ifade eden Ak Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, özellikle inşaatına başlanan diyaliz merkezi bunlardan sadece bir tanesi. Bunu yanı sıra hastanemizin C grubundan B grubuna geçmesi ilçemiz ve vatandaşlarımız açısından büyük öneme sahip projelerdir. Bu ve benzeri başarılı projelerin hayata geçmesinde büyük emeği geçen başta Başhekimimiz Ali Helli olmak üzere tüm hastane personelini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum, dedi.Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli ise, hastanede yapılan sağlık çalışmalarını değerlendirdi.

Başhekim Helli ise yaptığı açıklamada “Mart 2020’den itibaren Besni ve ülke gündeminin en önemli konusunun Covid-19 Pandemisi olduğunu söyleyen Başhekim Helli; “Ülkemizde sağlık noktasında alınan tedbirleri ilçemiz özelinde anlık olarak uygulamaya aldık. Pandeminin şiddetlendiği dönemde ilçe hastanemizde Pandemi hastanesi olarak Covid’li hasta kabulüne başladı. Öncelikle hastanemiz il dışı sevkleri azaltmak ve ildeki merkez hastanemizin yükünü hafifletmek için II. Basamak Covid Yoğun Bakım (10 yataklı), II. Basamak Covid dışı Yoğun Bakım (5 yataklı) olarak hizmete açılmıştır.

İlçemizin hekim sıkıntısını çözmek ve daha iyi hizmet sunumu için C hizmet grubundan B hizmet grubuna geçmek için başvuru yapılmış ve Sağlık Bakanlığımız tarafından kabul edilmiştir. Yoğun Bakım ünitelerimizde kullanılmak üzere 4 adet mekanik ventilatör (solunum cihazı) hastalarımızın hizmetine sunulmuştur. Mevcut 100 L/dk olan Oksijen Üretim Sistemimiz, 600 L/dk olan Oksijen Üretim Sistemi ile yenilenmiş, kapasitemiz uzun yıllar yetecek seviyeye çıkarılmıştır.

Hastanemiz içinde bulunan kantin-kafeteryamız, hizmet kalitesi ve sağlık açısından hastanemiz binası dışına yapılan yeni kafeterya binası ile hastane bahçesine taşınmıştır. Sağlık Bakanlığımız tarafından 2021 model, tam donanımlı ambulans hastanemizde hizmet vermeye başlamıştır.

Mevcut 12 yataklı Diyaliz merkezimiz, hastane yerleşkesi içerisinde 20 yataklı Diyaliz merkezi olacak şekilde, hayırsever Hakan İsot sayesinde protokol imzalanmış olup, 2021 yılı içerisinde hizmete sunulacak duruma getirilmesi planlanmaktadır. Diyaliz merkezinden boşalan alana, hastanemizin eski yerleşkesinde hizmet vermekte olan Diş Hastanemizin taşınması planlanmaktadır.

2020 yılı içinde pandemi servislerimizde 602 Covid-19 hastası, II. Basamak Covid Yoğun Bakım’ımızda 98 Covid-19 hastası yatırılarak tedavi edilmiştir. 10.458 Covid-19 ön tanılı hasta Acil Covid Polikliniği’ne başvurmuştur. Covid dışı 84.745 hasta Acil Servisimize başvurmuştur. 1072 Covid dışı, 680 Covid-19 hastası Evde Sağlık Ekiplerimiz tarafından evinde ziyaret edilerek hizmet sunulmuştur.

285.208 hasta poliklinik hizmetinden yararlanmıştır. 354 gebemizin hastanemizde doğumu gerçekleştirilmiş, 665 ameliyat yapılmıştır.

14 Ocak itibariyle Covid-19 Aşılama Faaliyetlerine başlanmış olup, Sağlık Bakanlığımızın belirlediği öncelikli gruplar doğrultusunda yaklaşık 400 kişi aşılanmıştır” ifadelerine yer verdi.