Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan İş Kur İl Müdürü Emin Yücekaya şu ifadelere yer verdi, “ Kriz dönemlerinde uygulanan pasif iş gücü programlarından birisi olan Kısa Çalışma ödeneği hükümetimizin aldığı kararla devreye alınmıştır. 
Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara işçi çıkarılmaması kaydıyla çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağladığımız bir uygulamadır.
Ödemeler brüt asgari ücretin %60’ı oranında gerçekleşmektedir. 
Kısa çalışmaya tabi tutulan işçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte çalışma sürelerini ve prim ödeme şartlarını sağlamış olması (Covid-19 etkisiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, son iki ayı kesintisiz olmak kaydıyla son 3 yıl içinde 450 gün prim ödemiş olması) gerekmektedir, dedi. 
Bu şartları tam olarak taşımayanlar için de hükümetin yeni bir destek programı uygulamaya koyacağını dile getiren Yücekaya, yasa çıktığı taktirde çalışanlarımız günlük 40 TL. destek alabilecekler, dedi.