Saçlı, gazetemize gönderdiği yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Besni sevdalısı bir kişi olarak ilçeme hizmetlerde bulunmak ve yatırım yapmak istedim. Ancak buradan anladığım belediye başkanı İbrahim Öztürk bizim bu yatırımlarımızdan rahatsız olmuş ki, önemli gerekçe göstermeden bu yatırımlarımızı engellemeye çalışıyor. Kamu gücünü kullanarak uyguladığı bu haksız baskıları şiddetle kınıyorum.

Kurucusu ve Mütevellisi olduğum Adil Ev Vakfı’nın 2010 yılında 'Kaymakam Hasan Tütün Mahallesi 740 ada 1 Nolu parselde öğrenci yurdu' yapmak için satın almış olduğu YURT YERİ’NİN tapusunun iptali için karar alınmıştı. Ardından babamdan kalan arsa üzerine yaptırdığım inşaat 26.05.2016 tarihinde belediye tarafından mühürlenmiştir. Kanunlara uygun olması için üzerinde titizlikle durduğumuz inşaatımızın niçin mühürlendiğini halen anlamış değiliz. Ben uzun yıllardan beri ticaretle uğraşan saygın bir işadamıyım. Yapılan bu haksız uygulamalar hem ticari, hem de kişisel itibarımızı zedelemektedir.

Öğrendiğim kadarıyla kendisi de belediye başkanı olmadan önce inşaat firması sahibiydi ve halen inşaat firmasının ortağı olduğu iddia ediliyor. Şimdi kendisine soruyorum;

-          Bu iddialar doğru ise kamu gücünü kullanarak bizleri, yani inşaat firmalarını sindirmeye mi çalışıyorsunuz?

-          Tüm bu yaşananlar haksız rekabete yol açmıyor mu?

-          Ortağı olduğunuz iddia edilen şirketinize ait tüm inşaatlarda da bu kadar titiz davranıyor musunuz? Ruhsatsız inşaatınız var mı? Belediye başkanı olduktan sonra da konut satışı yapmaya devam ettiniz mi?

Yukarıda da belirttiğim gibi amacım doğup büyüdüğüm Besni'mize hizmet etmek. Ancak haksız uygulamalarla da sonuna kadar mücadele edeceğiz.  Hakkımızı mahkemede arayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.