Daima sporun ve sporcunun yanında olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini dile getiren Kaymakam İmamoğlu; “Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için biz Kaymakamlık olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Eğitim ve spor ayrılmayan ve birbirini tamamlayan iki parçadır. Spor disiplinli çalışmayı gerektiren, yenilmeyi de hazmetmeyi öğreten, dolayısıyla kişileri olgunlaştıran bir uğraştır. Sporun aslında ahlaken de insanları geliştirdiğini düşünen biri olarak bütün gençlerimizin, çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin bir spor dalı ile ilgilenmelerini gönülden arzu ediyorum. 

Gençlerimizi ve çocuklarımızı uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yönlendirmek gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden geldiğinde her türlü desteği vereceğiz. Sporda başarının artırılması için spor alt yapılarının güçlendirilmesi gerekiyor. Başarılı olan sporcuların da motive edilmesi için ödüllendirilmesi lazım. Ayrıca spora ilgiyi çekebilmek için ilçemizde hemen hemen her branşta turnuvalar düzenlenerek gençlerimizi ve çocuklarımızı spora teşvik edebiliriz.

SPOR ALT YAPILARINA GEREKLİ DESTEĞİ VERMELİYİZ

İlçemizdeki hemen hemen tüm branşlarda alt yapılarının desteklenmesi gerekiyor. Okçuluktan tutun, bisiklet, voleybol, basketbol, masa tenisi ve futbol gibi branşlarda çocuklarımız ve gençlerimiz bu sporlara yönlendirmeli ve başarılı olanları da ödüllendirmeliyiz.

KIZILİNDE SU SPORLARI ŞENLİĞİ DÜZENLENEBİLİR

Bu doğrultuda özellikle Kızılin'deki doğal alan değerlendirilerek yelken, sualtı sporları, can kurtarma, su kayağı, paletli yüzme, kürek ve yüzme gibi su sporları faaliyetleri yürütülebilir.

GÖKSU (KIZILİN) KÖPRÜSÜNDE DE BAMBİ VE BUNGEE JUMPİNG SPORLARI

Ayrıca restorasyonu tamamlanan Göksu (Kızılin) Köprüsünde de şartlar uygun olduğu takdirde bambi ve bungee jumping gibi sporlar yapılarak, aynı zamanda da köprünün tanıtımı yapılabilir.

Bu gibi faaliyetlere Kaymakamlık olarak elimizden geldiğince her türlü desteği vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

Kaymakam İmamoğlu, ayrıca köy ve beldelere 6 adet çok amaçlı spor sahası yapıldığını ve bunların açılışının önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi. Aynı zamanda okulların sportif faaliyetlerinde kullanılmak üzere spor malzemeleri konusunda yardımda bulunacaklarını da ifade eden Kaymakam Bedirhan İmamoğlu, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü vasıtasıyla da ilçedeki sportif faaliyetlerin daha geniş tabanlara yayılması için, ilçe stadyumu ile ilçe spor salonuna spor ekipmanları konusunda destek olacaklarını da sözlerine ekledi.