5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 40. Maddesi gereğince, İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya Başkanlığında kurumların yürüttükleri hizmetlerin değerlendirilmesi ve işbirliği gerektiren hususlarda gerekli koordinasyonun sağlanarak karşılaşılan sıkıntıların çözülmesi yapılacak çalışmaları belirlemek üzere toplantı yapıldı.

Toplantıda Kaymakam Kaya tarafından tüm kurum amirlerine söz verilerek kurumları ile ilgili sorun ve talepleri dinlendi. Kurum amirleri genel olarak sıkıntılarının bulunmadığını, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde çalışmaların yürütüldüğünü beyan ettiler.

Kaymakam Kaya ise; “Kamu görevlilerinin vatandaş odaklı hizmet anlayışına yönelik olarak kamu kurumuna gelen her vatandaşa karşı güler yüzlü, anlayışlı ve duyarlı bir şekilde hareket edilmelidir diyerek kamu kuruluşlarında vatandaşa kötü muameleye karşı asla hoşgörü gösterilmeyecek, vatandaşlarımızın kötü muamele ile ilgili şikâyetleri birim amirleri tarafından öncelikle işleme alınacak ve derhal Kaymakamlık Makamına bildirilecektir. Yine bununla birlikte kamu hizmetlerinde eşitlik, adalet ve tarafsızlık ilkesi esas olduğu ve hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmetler hızlı ve etkin bir şekilde yerine getirilecektir” dedi.

Kurumlar bazında karşılıklı değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.