AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin başkanlığında, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış AK Parti Besni ilçe Başkanı İsmail Sümer, Gölbaşı ilçe başkanı Hakan Toydaş, Kahta İlçe başkanı Bedir Yeni, Çelikhan ilçe Başkanı Mehmet Baltacı, AK Parti Tut ilçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti Samsat ilçe başkanı Hasan Erdem, AK Parti Gerger İlçe Başkan vekili, AK Parti Sincik ilçe başkanı Fikret Öksüz, Gençlik kolları başkanı, kadın kolları başkanı, il genel meclis üyeleri ve Belediye encümenlerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer şu ifadelere yer verdi; " Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Yapmış olduğumuz toplantıda 2023 hedefimize doğru ilerlerken milletimizin sorunlarına kulak vererek daha iyi hizmet etmek adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Toplantımızda eksik kaldığımız yerleri ve üzerinde çalışmamız gereken konuları görüşerek çözüm yolları aradık. Besni'ye hizmet etmek adına gece gündüz demeden çalışıyor ve sorunlarımızı en iyi ve hızlı bir şekilde nasıl çözebiliriz bu konular üzerinde gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında 2023 hedefimiz doğrultusunda durmadan çalışacağız, her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız ve Besni'ye en güzel hizmetleri getirebilmek adına yolumuza devam edeceğiz. Teşkilatımızın tüm kademelerinde bulunan İl Balkanımız Mehmet Dağtekin'e ve ilçe başkanlarımıza, Belediye Başkanımıza ve encümenlerimize, kadın kollarımıza ve yönetimlerine, gençlik kollarımıza ve yönetimlerine, il genel meclis üyelerimize, ve tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Sümer'den sonra söz alan Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre şu ifadelere yer verdi; " Bu toplantılar önemli durumlara vesile oluyor. Bütün ilçe başkanlarımız bugün Besni'deydi. Yapmış olduğumuz istişare toplantısında eksiklerimizi gördük, neler yapmamız gerektiği hususunda bilgi alışverişinde bulunduk. İnşallah bu eksikliklerimizi bir sonraki toplantıda gidererek Adıyaman'da lider ilçe olma hedefi ile elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz.

Ama hepimizin üzerine düşen vazifeler var bu vazifeleri her toplantıda ifade ediyoruz. Çalışmamız gerekiyor hem de çok çalışmamız gerekiyor. Eksiklerimiz çok Belediye Başkanı olarak benim sahaya daha fazla inmem gerek özellikle çarşıda, mahallelerde daha fazla bulunmam gerek bunun farkındayım. Aynı zamanda ilçeye hizmet edebilmenin gerekliliğini de yapmam gerek. Dolayısı ile bizlere yatmak yoktur gece gündüz demeden çalışmak zorundayız.

Sizlere buradan hayırlı bir haber vermek istiyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın, Belediyemize yaklaşık iki buçuk milyon TL hibe etmesi ile üzüm paketleme, sucuk, bastık üretim tesisi aynı zamanda üzüm çekirdeğinden üzüm yağı yapma tesisi ve üzüm yaprağından salamura yapma tesisinin hibesini aldık. Bununla birlikte inşallah ilçemizdeki üzüm yetiştiriciliğini artırmak istiyoruz ve istihdam alanları oluşturmak istiyoruz.

Mevcut durumu herkesin net olarak görmesi gerekiyor. Dünyanın tamamında bir ekonomik kriz var bu sadece bizim ülkemize mahsus bir durum değil. Dünyada ki ekonomik krizin etkilerini bizlerde hissediyoruz ve ağır bir sürecin içerisinden hep birlikte geçiyoruz. Ama inşallah hep birlikte bu süreci 20 yıllık birikim ve tecrübenin neticesi olarak hep beraber Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aşacağız. Bu vesile ile il başkanımıza ve ilçe başkanlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor ve toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise şu ifadelere yer verdi; " Biz bir önceki toplantıyı Kahta'da yapmıştık bu toplantıyı Besni'de yaptık inşallah önümüzdeki toplantıyı da Gölbaşı'nda yapacağız. Bu ay seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcılarımızı ağırladık, konumuz daha çok seçim işleri ile ilgili hazırlığın bütün sandıklarımızda, mahalle teşkilatlarımızda  ve köy teşkilatlarımızda tamamlanması ile ilgiliydi. Yine koordinatör arkadaşlarımız geldiler ilçe başkanlarımız ile birlikte koordinasyon eksikliklerimizi tamamladık.

Bugün toplantımızı dar bir şekilde yaptık, eksikliklerimizi tespit ettik reisimizin dediği gibi ve bu tespitleri inşallah önümüzdeki toplantıya geldiğimizde bitirmeye gayret edeceğiz. Ama sorunlar biter mi tabi ki hayır ama bizler sorunların üstüne üstüne gideceğiz.  Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bizlere bir görev verdi dedi ki siz parti teşkilatı olarak yarın seçim olacakmış gibi 20 yıldır öyle davrandınız, öyle çalıştınız yine sahada aynı şekilde çalışacaksınız, sizin asıl yeriniz de milletin gönlüdür. Milletin gönlünde eğer yer edinmek istiyorsanız o zaman milletin arasına girin dedi. Teşkilatlar olarak da biz bir araya bunun için geliyoruz ve diyoruz ki tekrar hep birlikte sahaya çıkalım milletimizin içinde olalım.

Ama bizler sokaklara çıktığımızda Cumhuriyet Halk Parti'li kardeşlerimizi görüyoruz onlara oy veriyorlar görüyoruz eyvallah ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu günkü uygulamalarını özellikle bölücü mantıklarla neredeyse aynı görüşleri paylaşıp bir yere konuçlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren bir çok insana artık illahllah dedirtmiş ve bunları istemiyorlar ama bizin onlara ulaşmamız lazım bunlar bu mantıktaki Kılıçtaroğlu'ndan sa ben Türkiye'nin bütünlüğünü tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız diyorlar. O zaman bu Cumhuriyet Halk Parti'li kardeşimizi gidip bulacağız, İYİ Parti'li kardeşimizi gidip bulacağız hatta HDP'li olup da ben Kürtlerin sorunlarının çözülmesini istiyorum ben bu Devlet'in bölünmesini istemiyorum diyenleri bulmamız lazım ve hepsinin elinden tutmamız lazım. Onun için sahadayız liderimizin gösterdiği hedefler doğrultusunda yoldayız. Eksiklerimizi, problemlerimiz vardır amenna ama bunları çok büyütmeyelim 20 yıldır bizimle uğraştılar bugün de bütün güçlerini birleştirerek uğraşıyorlar bu güne kadar başaramadılar bundan sonra da başaramayacaklar. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı yetim bırakırsak arkasında dik durmazsak bunun vebalini hiç bir zaman hiç birimiz ödeyemeyiz karşılığı allah korusun çok ağır olur, bedeli ağır olur. Türkiye Cumhuriyeti bugün bir yere konumlanmış bütün devletler ona göz dikiyor ve özellikle düşmanlarımızı bu kadar çatlatacak hale gelmesinin nedeni liderimiz ve ekibi ile birlikte olmuştur. Bizlerde onun yanında ki dik duruşumuzu her zaman göstermeliyiz ve göstereceğiz" dedi.