İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel Besni'de ki uzaktan eğitim, okul öncesi kurumlardaki yüz yüze eğitim ve okulların eğitim öğretime hazırlıkları hakkında müdür Alagöz'e bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz önce Suvarlı Beldesine geçerek burada bulunan okullardan Şehit Enes Sarıaslan İlkokulu, Serap Gül Ortaokulu ve Şehit Selçuk Dost Çok Programlı Anadolu Lisesi okullarını ziyaret ederek bu okulların uzaktan eğitim çalışmalarını ve yüz yüze eğitime hazır bulunuşluklarını yerinde inceledi. Müdür Alagöz'e bu inceleme gezileri sırasında Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır'da eşlik etti. Okul ziyaretleri esnasında öğretmen ve idarecilerle bir araya gelen Alagöz yaptığı konuşmada; "Değerli öğretmen arkadaşlarım, başarının temelin de öğrencilerin yüreklerine dokunabilen, onları kendi çocuklarını eğitir gibi eğiten ve mesleğini inançla yapan öğretmenler vardır. Bizler il ve ilçe yöneticileri olarak, bu inançla ve gayretle çalışan okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin yanındayız. Bu maksatla okullarımızı bire bir ziyaret ederek öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz. Problemleri, sıkıntıları yerinde görerek çözümler üretmeye, yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki il, ilçe okul yöneticilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız ele ele verdiğimizde başarılı olmamamız için hiç bir neden yok. Bu vesile ile gayret ve özveri ile çalışan öğretmen arkadaşlarımıza, yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Eğitim Öğretim Yılı boyunca bu maksatla okullarımızı, öğretmen arkadaşlarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz daha sonra Besni'de özellikle salgın döneminde başarılı çalışmalar yapan Rehberlik ve Araştırma Merkezini ziyaret ederek buradaki idareci ve öğretmenlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz  son olarak Besni Kaymakamı Nazlı Demir'i makamında ziyaret etti. İlçemiz ve Suvarlı Beldemizdeki 2020 - 2021 yılı eğitim - öğretim faaliyetleri ile COVİD - 19 salgını sürecindeki uzaktan eğitim, EBA Destek Noktalarındaki çalışmalar ve okulların durumu ile ilgili fikir alışverişinde bulunduktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet Alagöz'ün ziyareti son buldu.