Karapınar Cemevinde düzenlenen hızır lokması programına Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, kurum müdürleri, STK başkanları, Alevi Kanaat Önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Rıza Tanrıverdi ile Alevi Dedesi Ali Büyükşahin’in birlik ve beraberlik vurgulu konuşmasının ardından, Hızır Orucu ve Hızır Lokması hakkında bilgiler verildi.
Hızır orucunun hayırlara, birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesine vesile olmasını dileyen Vali Abdullah Erin, “Tutulan bütün oruçların, yapılan bütün ibadetlerin kabul olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Hızır orucunun gözyaşlarının son bulmasına, sevginin, barışın, kardeşliğin, şefkatin ve huzurun her tarafa hakim olmasını diliyorum. Bu topraklarda büyük mücadeleler sonrası kendine yurt edinmiş olan, bu toprakların her bir parçasında hakkı ve emeği olan bütün Anadolu insanları, bütün toplulukları, mezhebi, dini, dili ve meşrebi ne olursa olsun her zamankinden daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var. Bizlerin birbirimize bir daha ayrılmayacak şekilde birbirimize sarılmaya ihtiyacımız var. Bizim Hızır Aleyhi selamın bereketine ihtiyacımız var. Her birimiz hızır olalım ve her birimiz Hızır Aleyhisselamın o icra ettiği fonksiyonu icra eden birer küçük hızır olalım. Zenginlik olarak kabul etmemiz gereken o farklılıkları nifak tohumu olarak araya sokmaya çalışanlara gerekli cevabı vererek tek yürek olalım. Bunu yapamazsak bizleri birbirimize kırdırarak, binlerce yıldır bir arada yaşadığımız bu toprakları bize zehir edecekler. Bu fitnelere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz ve bu kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz. Sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz şu zaman diliminde bizlerin size, sizlerin de bizlere ihtiyacı var. Bizim görevimiz, bütün insanlarımızı ortak değerler etrafında toplamak ve o farklılıklarımızla beraber bir gül bahçesine benzer bir şekilde hepsini farklı renkleriyle, farklı tonlarıyla ve farklı kokularıyla bir araya getirmektir. Bunu gerçekleştirebilirsek Türkiye’yi sadece bu coğrafyada değil, kendi bulunduğu bölgede ve dünyada daha güçlü bir ülke konumuna getirmiş oluruz. Biz sizleri seviyoruz. Bunu sadece söylemde bırakmayacağız. Geldiğim günden beri söylüyorum. Biz alevi dedelerimizle beraber bilebildiğimiz ve ulaşabildiğimiz en ücra köşedeki bütün farklı mezheplere ve meşreplere sahip olan kardeşlerimize ulaşma gayreti içerisindeyiz. Çok çaba sarf ediyoruz. Bunu yaparken herhangi bir siyasi saikle ve siyasi gelecek endişesiyle yapmıyoruz ”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Alevi Dedesi Garip Bozkurt’un sazı ve sözü eşliğinde cem yapılarak, semah dönüldü.

Adıyaman Cihan Haber