Yaklaşık 3 yıl önce Bodrum'a yerleşen Besnililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı hemşerimiz Av. Şükrü Kaleağası, Bodrum'da bir kültür evi oluşturarak İstanbul'daki kütüphanesini buraya taşıdı.
Gölköy'de yaşayan Şükrü Kaleağası, buranın muhtarı ile birlikte el ele vererek kütüphane ve kültür evi oluşturdu.

Bulunduğu yere bir şeyler kazandırmaya ve yapmaya çalıştıklarını söyleyen Besnililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı hemşerimiz Av. Şükrü Kaleağası; "Ben çocukluğumdan beri kitap ve kütüphane aşığıyım. 3 yıl önce buraya geldim. Yazlı kışlı olarak 1 sene bodrumda, 2 senedir de Gölköy’de yaşıyorum. Bulunduğumuz yer boş bir yerdi. Muhtarımız seçildikten sonra burayı bir köy evi yapalım, kütüphane yapalım, burası köyün bir eğitim alanı olsun dedik. Daha sonra kolları sıvayarak buranın badana, boya ve tadilatını yaptık.

Muhtarlık çok önemli bir müessese. Bodrum’un muhtarlarının her biri birbirinden başarılı. Muhtarlarımız gerçekten çok iyi çalışıyorlar. Bu tür yerleri oluşturmak için de imza topluyorlar.

Bodrum’da çok entelektüel insanlar var. Hepsinin de evlerinde kitaplar yığılmış. Buraya akın akın kitap geliyor. Bende İstanbul’daki kütüphanemi buraya taşıdım ve burayı güzel bir hale getirdik. Ayrıca 1 adet bilgisayarımızı aldık ve onu da hizmete sunduk. Burası da gördüğünüz gibi bir kültür evi oluyor. Burayı biz sadece kütüphane olarak değil de çok işlevli olsun istedik. Sergiler yapılsın, okuldaki çocuklar burada ders görsünler, onlar da gelsinler resimlerini, yazılarını ve derslerini burada çalışsınlar. Burası Bodrum’un bir kültür evi olsun düşüncesi ile yola çıktık. Bu arada Bülent bey de sağ olsun buraya sanat sergisi açmak istedi ve bizde memnuniyet ile kabul ettik. Burada bir çalışma yaparak sergiyi açtılar. Sergi de ayrıca buraya renk kattı ve daha da güzel oldu. Biz karınca kararınca bulunduğumuz yerde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kültür Evimiz Gölköy'e hayırlı olsun" dedi.