Dernek Binasında düzenlenen ve Dernek Başkanı A. Kemal Ferlengez ile yönetim kurulu üyelerinin organize ettiği şarkı ve şiir dinletisine Besnili Şair Aşık Pişmani (Şıhman Tayfun), Fikret Kuşçuoğlu, Türk Sanat Müziği Sanatçımız Ali Avni ve hemşerilerimiz katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı A.Kemal Ferlengez, düzenledikleri programa gelen misafirlerine teşekkür etti.
Dinletide Aşık Pişmani kendisine ait şiirlerini söylerken, Fikret Kuşçuoğlu da kendisinin ve merhum şair Nuri Dayıoğlu'nun Besni'yi anlatan şiirlerini okuyarak duygulu anlar yaşattı.
Ardından Türk Sanat Müziği Sanatçımız Ali Avni, birbirinden güzel kendi bestelerinin yanı sıra şarkılar söyleyerek unutulmaz anlar yaşanmasına vesile oldu. Çok sayıda hemşerimizin katıldığı organizasyonda misafirlere Besni'nin yöresel yemeklerinden Mehmet Türk'ün hazırlamış olduğu peynirli ekmek ve gara şora ikram edildi.
Şiir ve şarkı dinletisinin ardından uzun zamandır bir birlerini görmeyen hemşerilerimiz hasret gidererek, programın düzenlenmesinde emeği geçen dernek yöneticilerine teşekkür ettiler. Katılımcılar ayrıca bu gibi faaliyetlerin sıklaştırılması ve diğer derneklerde de yapmasını istediler.