Adıyaman Valiliği, OHAL kanununun 11. Maddesi kapsamında havai fişeklerin yasaklandığını duyurdu. Adıyaman’da düğünlerde atılan havai fişeklerin yasaklanmasıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“OHAL Kanunun 11. Maddesinin (j) bendendi mevcut ‘Her türlü cephaneler, bombalar, tahrip maddeleri, patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler veya yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler ve boğucu gazlar veya benzeri maddelerin bulundurulmasını, hazırlanmasını, yapılmasını veya naklini izne bağlamak veya yasaklamak ve bunlar ile bunların hazırlanmasına ve yapılmasına yarayan eşya, alet veya araçların teslimini istemek veya toplamak’ hükmü gereğince havai fişekler ve diğer piroteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımının yasaklanması.
Aynı yasanın ceza hükümleri başlıklı (25) maddesinin (b) fıkrasının (1.) bendinde mevcut, ‘Bu kanunun veya diğer kanunlarla verilen yetkilere dayanılarak alınan tedbirlere aykırı hareket edenler, emirleri dinlemeyenler veya istekleri yerine getirmeyenler veya kimliklerini dair kasten veya gerçeğe aykırı bilgi verenler veya bilgi vermekten çekinenler, fiilleri başka bir suç oluştursa bile ayrıca bir aydan altı aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılır’ hükmü gereğince de alınan tedbirlere aykırı davranan şahıslar hakkında Olağanüstü Hal Süresince adli işlem yapılması.”

Adıyaman Cihan Haber