Kahta Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Kahta Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı. Tatbikata senaryo gereği yangın alarmı verildi. Olay yerine ilk olarak yardım ekipleri ve itfaiye ekipleri geldi. Tatbikatta personel, hasta ve hasta yakınlarının tahliye işlemi gerçekleştirildi. Üst katlarda mahsur kalan vatandaşların kurtarma operasyonu izleyenleri heyecanlandırdı.

Aynı zamanda yaşanabilecek yangın faciasına karşı yangın söndürme teknikleri sivil savunma ve itfaiye ekipleri tarafından uygulamalı olarak personele gösterildi. Hastane birim personelleri ve ekipler tarafından yangın anında kurtarılması gereken önemli evrak, teçhizat ve zarar görebilecek hastane içerisindeki diğer kamu mallarının nasıl tahliye edilmesiyle alakalı da bilgi verildi.

Gerçekleştirilen tatbikat ile ilgili açıklamada bulunan Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Abdulkadir Dost, herhangi bir yangın veya yaşanabilecek diğer olumsuz durumlarda personelin hazırlıklı olabilmesi için tatbikata önem verdiklerini belirtti.

Dost, “Hastanemizde çalışan personelimiz, yangın anında ne yapması gerektiği ve soğuk kanlılıkla nasıl davranması gerektiği ile ilgili bir tatbikat gerçekleştirdik. Hastanemizde olası bir yangın karşısında hastane yönetimi olarak tedbirlerimizi aldık. Yangın kontrol sistemimiz ve yangın tüplerimiz belli aralıklarla sürekli kontrol edilerek her an hazır durumdayız. Tatbikatımız başarıyla ve gayet verimli bir şekilde gerçekleşmiştir. Emeği geçen personelimize ve ekiplere teşekkür ederim” dedi.
 Birlik Haber Ajansı