15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Şehitliğinin ziyaret edilmesi ve Hacı Reşit Camiinde mevlit okutulmasıyla başladı.

Besni Kaymakamlığı civarında gece saatlerine kadar devam eden etkinliklerde Kuran'ı Kerim okunması, 15 Temmuz 2016 Darbe Kalkışmasında yaşanan olayları anlatan sinevizyon sunumu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ile öğrenciler tarafından okunan şiirler ile devam etti.

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Köseceli Belediye Başkanı Kerim Durgut ve beraberindekiler, 2010 yılının Mayıs ayında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlıca Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun mezarını ziyaret ederek dualar edildi.

Akşam saatlerinde ise Besni Kaymakamlığı önünde 15 Temmuz ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı.

Daha sonra yine Besni Kaymakamlığı önünde düzenlenen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran'ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Burada gerçekleştirilen programa Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Savcı Aysun Erol, Savcı Atilla Özden Turan, Hakim Murat Erol, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Çakırhüyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

EMRE; " FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ VE TÜM ODAKLARINI LANETLİYORUM"

Programda konuşan Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkışması karşısında milletin dik durarak terör örgütü mensuplarını püskürttüğünü belirterek; "Sözlerime başlarken 15 Temmuz gecesi şehit olan Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 15 Temmuzda bizleri dışarıdan bölmeye gücü yetmeyen hainler, içimizdeki ajanlarını aktif hale getirdiler. Bu milletin ve bizlerin istikbaline kast ettiler, Milletimiz onlara meydanlarda gereken dersi verdi fakat, bunlar bizi tanımamışlardı, bunlar bizim hangi şuurda, hangi idrakta olduğumuzu bilmemişlerdi. 15 Temmuz gecesini çok iyi hatırlıyorum. Saat 10.30 civarlarında bu meydan hınca hınç doluydu ve hiç birimiz, hiç biriniz burada neler olabileceğinin farkında değildik. İstanbul’da yaşananlar Ankara’da yaşananlar burada da yaşanabilirdi. Ama sizler bütün bunları göze alarak kalben bu meydanı doldurdunuz. Buradan beraber ilçe emniyet müdürlüğüne yürümüştük, her şey olabilirdi ve bizlerde her şeyi göze alarak yürümüştük. Tekrar buraya geldik sabaha kadar nöbet tuttuk ve bizi bölmeye çalışan hainlere şunu gösterdik ki bir biriz ve tek yüreğiz bizi bölmeye bu milleti darbe ile geleceğine, istikbalini karartmaya da hiç birinizin gücünün yetmeyeceğini de millet olarak bu hainlere gösterdik. Fetö terör örgütü ve tüm odaklarını buradan lanetliyorum. Besni halkı o gece büyük bir erdem ve büyük bir irade ortaya koydu ben tüm kardeşlerime o gece meydanları dolduran tüm halkımıza buradan şükranlarımı sunuyorum“ şeklinde konuştu.

KAYMAKAM GENCER; "MİLLETİMİZİN ORTAYA KOYMUŞ OLDUĞU BU DESTANSI MÜCADELE TARİHİN SAYFALARINA ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞTIR"

Emre'den sonra konuşan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ise; "Öncelikle 15 Temmuz gecesi şahadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ülkemizi bölmek için yaptıklarını ve hain darbe girişimini bu milletin kahraman evlatları o gece sokaklara dökülerek gövdesini tanklara, silahlara karşı siper ederek Çanakkale savaşında, istiklal harbinde dedelerimizin yaptığı gibi, aynı ruh ve imanla tüm fertleri ile tek yürek olarak iradesini darbeci hainlere çiğnetmemiş, bayrağına istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Milletimizin ortaya koymuş olduğu bu destansı mücadele tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Milletimiz toprağına, ülkesine, bayrağına, ezanına göz diken içerdeki hainlere ve dışarıdaki düşmanlarımıza karşı geçmişte olduğu gibi bundan sonra da kanının son damlasına kadar mücadele edeceği konusunda ki azim ve kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bundan sonra Fetö ve diğer terör örgütlerinin ülkemizi bölmek milletimizi birbirine düşürmek için ortaya koyabileceği tüm oyunlara karşı uyanık olmamız gerektiğini milli birlik ve beraberliğimizi her zaman güçlü tutmamız gerektiği hususunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Türkiye’nin darbe girişimi ve bunca engellemelere rağmen yolundan şaşmayan hedeflerinden uzaklaşmayan kendi kararlarını kendisi veren güçlü ve bağımsız bir ülke olduğunu 2071 hedeflerine ulaşmak için Devletçe ve Milletçe tüm gücümüzle çalışacağımızı bu gece bu meydanlarda bir kez daha vurguluyoruz. Ne o karanlık geceyi unuttuk ne de bizlerin bu topraklarda özgürce yaşaması için canını feda eden kahramanları unuttuk. 15 Temmuz şehitlerimizi ve bu topraklar için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum, kıymetli annelerine saygılarımızı sunuyor sabırlar diliyorum gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar ve ihanetler yaşatmasın duası ile saygılar sunuyorum“ ifadelerini kullandı.

Program, gece saatlerinde tüm ilçede salanın okunması, çeşitli ikramların sunulması ve sabah namazının kılınmasıyla sona erdi.