Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi, örgütlenme çalışmaları kapsamında Besni ilçe teşkilatı kuruldu ve ilçe başkanı olarak seçilen Aydın Öztürk görevine resmen başlayarak, ilçe yönetim kurulunu oluşturdu.

Başkan Öztürk ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; " Belirli aralıklarla çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. İlçemizde faaliyet gösteren basın camiası ile bir araya gelerek gerek yerel gerekse genel konular hakkında istişarelerde bulunuyoruz. Besni sorunlarının çözülmesi, geliştirilmesi ve hak ettiği konuma gelmesi için siyasetçilerimize önemli görevler düştüğünü hatırlatarak, Besni´nin siyasi çekişmelere değil de çözüm odaklı konularda birlikte olması için çabalıyoruz. STK temsilcilerimiz ile de yaptığımız görüşmelerde onlarla birlikte memleketimizin sorunlarını istişare içerisindeyiz. Bizler memleketimizin refahı ve geleceği için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Hiç bir partili gözetmeksizin herkese kapımız açık. Önce memleketimiz diyerek çıktığımız bu yolda her türlü fedakarlıkları yapmaya hazırız" dedi.
İlçe Yönetimi şu şekilde belirlendi; Kurucu Başkan Aydın Öztürk, Siyasi İşler Başkanı Yakup Sinan Alkaya, Parti içi eğitim başkanı, Ümit Sümbül, Seçim işleri başkanı Dursun Avşar, İletişim başkanı Halil Taş, İdari ve Mali İşler başkanı Mehmet Solmaz, Teşkilat başkanı Mustafa Kılınç, Yerel yönetim ve şehircilik başkanı Şükrü Avcı, Sivil toplum ve halkla ilişkiler başkanı Hasan Karlıdağ, Sosyal Politika Başkanı  Alper Geçit, İnsan Hakları başkanı Hamdi Oral, Dış İlişkiler başkanı Nevzat Bozkurt, Araştırma geliştirme başkanı Zibeyir Aydın, Kültür ve Sanat başkanı Bilgin Oğul, İlçe sekreteri Müslüm Şahin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Kahrıman Avşar, İlçe Gençlik kolları başkanı Haci Ali Solmaz seçilirken üyeliklere ise Seydi Öztürk, Murat Uçar ve Sait Turgut getirildi.