Besni Mehmet Erdemoğlu Parkı’nda yapılan basın açıklamasında Yenikent Bölgesindeki işletmelerin düşük kira bedelleri ile kiraya verildiğini ve kiraya verilen işyerlerinin başkanın yandaşlarına peşkeş çekildiği iddia edildi.

Esnaflar adına açıklama yapan Cadde Kafe Restaurant Sahibi Latif Tan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada Besni Belediyesi tarafından halkın ortak kullanım alanı olan futbol sahası büyüklüğündeki yeşil alan ve parkların bazı şahıslara bedava denecek kadar düşük kira bedelleriyle adeta hibe edilmesini protesto etmek ve tüm kamuoyunu bilgilendirmek için toplandık.
Gerek Besni merkezde gerekse Yenikent çevresinde bulunan market, bakkal, kafe, lokanta, pastane, kahvehane gibi işletmeler elektrik, su, kira personel gideri gibi sıkıntılarla ayakta durmaya çalışırken yapılan bu haksız uygulamalarla ve rekabet ortamı içerisinde esnafımız adeta kaderine terk edilmiş ve iflas etme noktasına gelmiştir.
Görevi tüm Besni halkına hizmet olan Besni Belediyesinin tüm bu sıkıntıları göz ardı ederek, bölgedeki tüm esnafların ve yaşayan insanların şikâyetlerini görmezden gelip üç beş işletmeyi kayırıp, usulsüz, kanunsuz, keyfi bir şekilde haksız rekabet ortamı oluşturulmasına çanak tutması akla kirli siyasi ve maddi çıkar ilişkilerini getirmektedir.
Halka ait olan park ve bahçelerin 150 - 250 TL, büfelerin ise 30 - 50 TL gibi komik rakamlarla peşkeş çekilmesi ve bu işletmelerin daha düne kadar elektrik ve su faturalarının bile halkın vergilerinden karşılanıyor olması aradaki kirli rant ilişkisini ortaya koymaktadır.
Birçok semt sakini buradaki işletmelerin bulundukları konumundan dolayı evlerinin balkonunda huzurlu ve rahat bir şekilde oturamadıklarını, gürültü ve kokudan rahatsız olduklarını ifade etmişlerdir. Besni Belediyesi tarafından bu işlemelerle yapılan sözleşmelerin bu işletmelerin kullanım alanlarının, kullanım şekillerinin ve kira bedellerinin keyfi bir şekilde piyasanın çok altında bedava denilecek kadar düşük olması haksız ve hukuksuz bir kazanç ortaya çıkarmış olup, bu haksız rekabetten oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için Besni Belediyesi ile yapılan tüm görüşmeler karşılığını bulamamıştır.
Biz Besni halkı ve esnafları olarak, ana cadde üzerindeki park bahçe yürüyüş ve oyun alanlarının bu şekilde birine hibe edilmesine karşıyız. Yetkilileri, birilerinin menfaati için değil de, hukukun adil ve tarafsız olduğunu göstermeye, toplumun huzur ve güvenliğini sağlaması için göreve çağırıyoruz” dedi.