Parti binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan AK Parti 23. ve 24. Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Öncelikle yeni ekibi tebrik ediyorum. Rabbim hayırlı uğurlu eylesin. İnşallah güzel icraatların içerisinde olacaksınız. Bugün ki heyecan ile İsmail başkanım ve yönetimindeki arkadaşlarla beraber belediyemiz, il genel meclis üyelerimiz ve Belediye meclis üyelerimizle yapacağımız çalışmalarla 2002 ruhunun Besni’de yeniden canlanması olarak görüyorum. Besni’de yapılan çalışmaları partimizin yetkililerine de ilettim. Yapılan çalışmalardan bilgileri olduğunu ve bundan dolayı mutlu olduklarını söylediler. Hiçbir menfaat beklemeden memlekete ve milletimize hizmet etmek için mücadele ediyorsunuz. Besni’ye hizmet için elinizden geleni göstermek için yola çıktınız. Hepinize çok teşekkür ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sizlerle birlikte çıtayı yükselttik. AK Parti ile çok güzel hizmetler yapıldı. Sizlerin de desteği ile birlikte daha da güzel çalışmalar olacak, ben buna inanıyorum. Burada birlik ve beraberlik ile hareket edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde Belediyesi ile teşkilatı ile birlikte yapılamayacak hiçbir şey yok. Her şeyin altından kalkılacak ve bizlerde bunları takip edeceğiz. Kardeş olarak safları sıklaştıracağız ve yolumuza devam edeceğiz. Baki olan buna devam edebilmemiz. Bu zamana kadar birçok siyasetçi ve milletvekili geldi geçti, ilçe başkanları geldi geçti. Milletin yaralarına merhem olduysak, memlekette taş üstüne taş koyabildiysek, siyaset bittikten sonra da ismimiz güzel bir şekilde anılıyorsa, en çok iftihar edilecek mesele budur.

Sizlerle birlikte içinde bulunduğumuz arkadaşlarla elhamdülillah hepimiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını müdafaa ettik ve AK Parti teşkilatı olarak bugüne kadar şükürler olsun milletimize mahcup olacak bir faaliyetin içerisinde bulunmadık. Hiç bir ihale yolsuzluğu ile adaletsiz bir durum ile Besni teşkilatını hiç kimse bu noktada Başkanını da yönetimindeki arkadaşlarını da suçlayamadı ve bundan sonraki süreçte de suçlayamaz. Çünkü samimi olarak bu memlekete hizmet etme gayretinde olan bir ekip her zaman var. Sizlerde bu bayrağı devir alan arkadaşlarımızsınız, Allah yardımcınız olsun. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak merkezi hükümetten alacağımız yatırımlar hem zamanında olur, hem de daha fazla olur. Birbirine bağlı olmayan bir yapı başarı değil başarısızlık getirir.

Bizim mücadelemiz bu zamana kadar Besni'de güzel çalışmalar yapmak oldu. Bir siyasi çekişmenin yaşanmayacağı dönem içerisindeyiz. Peki biz neden siyasi çekişmelerin olduğu bir zaman dilimi içerisindeydik? Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik ve yedirmeyeceğiz diye açık açık söyledik. Eğer biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını beraber yiyeceğiz deseydik, o günkü zihniyetle sessiz sedasız teşkilatı ve diğer kurumları ile bu iş devam ederdi.

Bugün millet bahçesinin projesi TOKİ tarafından yapıldı. Bizim il başkanlığı ve milletvekilliği dönemimizde Mehmet Erdoğan burayı satın aldı dediler. Ama bizler Allah şahit oranın satılmaması için dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile başlayarak Adıyaman'ın dört milletvekili ile beraber mücadele verdik, satışı olmasın dedik. Ondan sonra da birileri orayı alıp peşkeş çekeceklerdi, kendi saltanatına saltanat katacaklardı. Ben, o günkü teşkilatta olan başkanımız ve bütün arkadaşlarımız Allah razı olsun hepimiz bunun karşısında durduk. Ankara'da, valilikte ve defterdarlıkta bunun mücadelesini verdik, ama sessiz sedasız yaptık. Birilerinin boğazından geçmedi. Bugün de millet bahçesi olarak hizmet başlamış oldu. Ama biz bölüşelim, paylaşalım deseydik, ya da onların bu paylaşma düşüncesine biz de ortağız deseydik, Besni güllük gülistanlıktı, kimsenin umurunda değildi. Biz iyi olurduk ama niye mücadele ettik, bu milletin malını size peşkeş çektirmeyeceğiz dediğimiz için mücadele ettik. Bugünde geldiğimiz tablo şudur, sokakta dolaşabiliyorsak alnımız ak, başımız dik bir şekilde arkamızdan da milletin tek bir kuruşuna tenezzül etmediler diyebiliyorlarsa bu bizim için iftihar meselesidir.

Biz bu noktada destek olan bütün çalışma arkadaşlarımıza, 2002 yılından bu güne kadar yanımızda olan, bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sizlerde bu bayrağı İsmail başkanım ile beraber onun başkanlığında devraldınız, ekip ruhu ile birlikte çalışacaksınız ve Besni'de daha güzel icraatlar gerçekleştireceksiniz. Projeleri takip edeceksiniz. 2015 yılından sonra biraz rehavete kapılan anlayışa 2021 ile birlikte bismillah diyeceğiz. Yeni bir ruh ve yeni bir heyecanla yolumuza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer ise; “Biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içinde bu kutlu davaya bugüne kadar sahip çıktık ve bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz.  Yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve partililerimizle birlikte, ilçemizin tüm sorunlarını yakinen takip ederek, en güzel hizmetlerin gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 

AK Parti 23. ve 24. Adıyaman Milletvekili ve Güneydoğu Bölge Sorumlusu Mehmet Erdoğan’a ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.