Ziyarette, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Çiğdem, KSS Başkanı Haci Arslan ve Kesmetepe Eski Belediye Başkanı Ömer Korkmaz hazır bulundu.

Erdoğan esnafları tek tek gezerek sorunlarını dinledi. Ziyaret sonrası gazetemize açıklama yapan Erdoğan; Ramazan Bayramı sonrası ilçemizde esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Esnaflarımızın problemlerini dinleyerek çözüm noktasında buluşmak için buradayız. Genel Müdürümüz Sayın Yaşar Öztürk beyi Küçük Sanayi Sitesi’ndeki geri ödemeler ile ilgili aradım. Yönetim kurulu ve esnaflarımızın 6 ay süre uzatma ile ilgili bir talebi vardı onla ilgili görüştük.

MISIR KURUTMA TESİSİ VE DEPO TAMAMLANMAK ÜZERE

Bunun yanı sıra TMO'da 50 ton mısır kurutma tesisi ve 10 bin ton kapasiteli depomuz tamamlanmak üzere.

464 KONUT İÇİN ONAYI ALDIK

Kayaardı bölgesinde devlet hastanesine giderken sağ tarafta dar gelirli ailelere konut yapımı ile ilgili 464 konutluk projemiz Sayın başbakanımız tarafından onaylandı. TOKİ Tarafından yapılacak konutların için çalışmalar başladı. İnşallah en kısa zamanda ihaleye çıkaracağız. Çünkü bu konutlar gerçekten önemli, dar gelirli ailelere 27 yıl vadeli aylık 100 TL'lik taksitlerle ev sahibi yapacağımız projeler.

BESNİ- ARABAN YOLU’DA ÇALIŞMALAR BAŞLAMAK ÜZERE

Karayolları Genel Müdür yardımcısı ile görüştüm, Adıyaman yol ayrımından Besni –Araban’a kadar 65 Km’lik yolumuzun ihalesi yapılmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü haleyi takip ediyor. Düşük teklif veren 2 firmaya neden düşük teklif verdikleri sorulmuş Onunla ilgili görüşmeler yapılıyor. İnşallah itiraz olmazsa bu ay sonunda yer teslimine ve çalışmalara başlanacağını söylediler. Bu proje ile birlikte Besni-Gaziantep arası yolumuz da rahatlama yaşanacak. Ayrıca KSS ve Besni Şehir girişindeki problemler daha da erken bitirilmiş olacak. Yani hem hastane yolundaki sıkıntı hem KSS önündeki trafik yoğunluğu duble yol çalışmaları ile bir şehir hüviyeti kazanacağı gibi trafikteki rahatlamayı da beraberinde getirecektir.

GÖLBAŞI YOLU ONARILACAK

Gölbaşı yolunu ise bazı sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarımız büyük değil, çözülebilir sıkıntılar. Yolun iyileştirilerek ıslah edilebileceği çalışmalar. Karayolları Genel Müdürümüzle de görüştük önümüzdeki günlerde buraya gelecek beraber gezerek yollardaki sıkıntıları gidereceğiz, dei.

KÖY YOLLARIMIZDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Fal’dan Sarıçiçek'e kadar Bostancık ve Şambayat köprüsüne kadar olan yolun ihalesi yapıldı. Çalışmaların başladığını arkadaşlar söyledi. Ben buradan Besni’mize bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum."  dedi.