Kızılay Besni Koordinatörü Ali Erdoğan, 31 Mart yerel seçim sürecinde Saadet Partisi seçim karargahında yapılan bir mitingde, Kızılay Besni Temsilciliğinin AK Parti lehine gıda paketleri dağıttığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, bir basın açıklaması yaptı.

Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "31 Mart yerel seçim sürecinde Saadet Partisi seçim karargahında halka yönelik yapılan mitingde, bir hatibin suçlamaları ile ilgili açıklama yapmak zorunluluğu doğmuştur. Hatip konuşmasında Kızılay Besni Temsilciliğinin Ak Parti lehine gıda paketleri dağıttığını iddia etmiş, şahsımı, koordinatörü olmaktan gurur duyduğum ülkemizin gözbebeği Kızılay Derneği'ni mesnetsiz iddialarla suçlamıştır. Konuşmasında şahsımıza da saldırarak Kızılay Derneği'nin yardımlarını dağıtacağına kendi parasıyla yardım yapsın şeklinde ifadeler kullanan şahıs, bizim her türlü hayır hizmetinde önder olduğumuzu ve infak geleneğine sahip olduğumuzu en iyi kendisi bilir. Örneğin, Sağlık Bakanlığıyla yapmış olduğum protokolle Besni Devlet Hastanesi ek binası temeline bugünkü değeri 1.200. 000 TL (Bir Milyon İki Yüz Bin Lira) yaptığım bağış, hemşerilerim daha iyi sağlık hizmeti alsın diye yaptığım katkılardan bir tanesidir.

Ailemiz AK Partili olup, oğlum Mehmet Erdoğan 2 dönem milletvekilliği ve bir dönem de Adıyaman İl Başkanlığı yaptığı halkımızın malumudur. Derneğimiz yıl boyunca gıda, temizlik malzemesi, giyim, battaniye, kilim ve nakdi yardımlarına devam etmektedir. 2019 Şubat ayı içerisinde de ihtiyaç sahiplerine  rutin yardımlarımız yapılmıştır.

31 Mart günü seçim olacağından, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına Şubat ayından sonra herhangi bir yardım yapılmamıştır. Seçim bittikten sonra tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar yapılmaya devam edilmektedir ki yapılan yardımlarda mahalle muhtarlarının, ihtiyaç sahibi olduğunu beyan edenlerin, komşularının görüş ve önerileri dikkate alınarak, gerekli araştırmalar yapılarak yardımlar yapılmaktadır.

Derneğimizi ve şahsımızı suçlayan bu hatip, AK Partiden belediye başkan adayı olmak için başvurmuş, kendisine adaylık verilmeyince de kendisi gibi nefsini düşünenler ile bir araya gelip çatı oluşturmuş ve AK Partiden istifa ederek Saadet Partisinin adayını desteklemiştir. Kızılay derneğini kısır siyasi kamplaşmanın içine çekme gayreti beyhudedir. Kızılay ayrımcılığın karşısında, ihtiyaç sahiplerinin yanında, aziz  milletimizin merhamet elidir. Yardımlar, ihtiyaç sahiplerinin siyasi görüşlerine göre değil, ihtiyaç önceliklerine göre yapılmaya gayret edilmekte olup, Kızılay’ı kendi küçük dünyalarına alet etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Siyasette fikirler ve projeler konuşulmalı. Söyleyecek sözü, fikri olmayanlar hakaret ederler. İftiraya dayalı anlayış iflas etmiştir. Millete tepeden bakanlara, milleti küçük görenlere, Besnili kardeşlerimiz sandıkta cevabını vermiştir.

Siyasetin dili nezih olmalı, nezaketli olmalı, doğruyu söylemeli. Yalan, çamur, iftira üzerine kurulu siyasetin alıcısının artık Besni’de yeri kalmamıştır. İftira müflislerin, siyaseten tükenmişliğin, insanlıktan nasibi tükenenlerin işidir. İftiraları sahibine iade ediyorum. Ya hayır söyleyin ya da susun. Özür dilemek de bir erdemdir. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur" şeklinde konuştu.