Erdoğan mesajından şu ifadelere yer verdi; “Gönüllerimizin eşsiz Sultanı, Kâinatın iftihar vesilesi Efendimizin Dünyayı şereflendirdiği Kutlu Doğum Haftasına bir kez daha erişmek şerefine nail olduğumuz bu günlerin manevi atmosferinde, içtenlik ve ihlâsla, saf ve duru bir hal ile Allah’a yönelmeliyiz. Hakîkî iman ihlâs ve samimiyetle kazanılır.

Dinin özü olan İhlâs ve samimiyet, inancın, kulluğun, itaatin ve bütün ibadetlerin her türlü riya, gösteriş, çıkar ve kaygılarından arındırılıp sadece Allah’a özgü ve O’nun rızası için yapılmasıdır. Bediüzzaman’ın ifadesiyle “ibadetin ruhu ihlâstır”.

Birlik ve beraberliğin en temel yolu olan samimiyet, ümmet olabilmenin, toplum olabilmenin kaynağıdır. Kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için gayret göstermeliyiz.

Dünyanın her neresinde olursa olsun  “Tüm Müslümanlar Kardeştir” ve kardeşler arasında samimiyet en temel davranış modelidir. İşte bugün Suriye, Myanmar, Filistin, Mısır vb. tüm kardeşlerimizle samimiyetle dua etme vaktidir. Gönüllerimizin eşsiz Sultanı Peygamber Efendimiz, kendisine tuzak kuranlara bile şiddetle mukabelede bulunmamış, yirmi üç yıllık tebliğ hayatının ilk on beş yılı sürekli baskı ve işkencelerle geçmesine rağmen hep müsamaha yolunu tercih etmiştir.  Dünyada Müslümanların katledildiği, ciğerlerin yandığı bu çağda gün ayrışma vakti değil, gün kaynaşma vaktidir.

Kutlu Doğum Haftasının, bütün Müslümanların gönlünde ihlâs’lı ve samimiyetle, birlik, beraberlik, kardeşlik duygusu ve coşkusunun yeniden filizlenip yeşermesine, vesile olması temennisi ve onun yolundan yürüyerek, ebedi hayatımızda onun şefaatine mazhar olmamız dileğiyle tüm İslam Âleminin Kutlu Doğum Haftasını kutlar, selam ve saygılar sunarım” dedi.