Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği (BESKADER) 1. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.  Kongrede Ali Erdoğan Başkanlığa seçildi.

Toplum Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ak Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Müftüsü Musa Çiftçi, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği Başkanı Ali Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bağışçılar ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda divan başkanlığına Ali Erdoğan seçilirken, katip üyeliklerine ise Ekrem Kelleci ve Haci Arslan seçildiler.

Kongrenin açılış konuşması Dernek başkanı Ali Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan; “Derneğimiz zaruriyet ve ihtiyaçtan doğmuştur. Yeni yapılan Besni Devlet Hastanesi nasıl ki Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın gayretleri neticesinde olmuş ise, bu derneğimiz de İlçe Kaymakamımızın ve Baştabib’in öncü fikirlerinden oluşmuştur. Geniş kapsamlı kurulan bu dernek sağlıkta, eğitimde, turizmde ve uygun görüldüğü her alanda hizmet verecektir. Eğer yıllar önce böyle bir dernek kurulmuş olsaydı, bu gün aşağı şehirdeki hanlar, hamamlar ve camiler harap olmayacak, beklide her biri asarı atıka olarak kalacaktı.

Mevcut hastaneye yapılan acil ve ek bina ile 20 uzman 10 pratisyen ve çok sayıda personeli ile hizmet vermiştir. Ne var ki hastaneye hastanedeki koridorlar tıklım tıklım, salonlar dolu ve klinikler önünde hastalar ayakta beklemekteler.  Bunlar gösteriyor ki, denildiği gibi hastane %112 kapasite ile çalışmakta ve kendi kabuğuna sığmamaktadır.

Devletimiz tarafından bir lütuf olarak gördüğümüz 75 odalı 125 yataklı yeni devlet hastanesi ihtiyaç halinde 163 hastaya hizmet verebilecektir. Bu lütuf karşısında oda tefrişatlarına da devletimiz pay ayırsın demenin çözüm olmayacağı hususunda tam fikir olduk. İşte bu derneğimiz oda tefrişatları için bir kampanya başlattı. Yapılan bağışlar çığ gibi büyüdü. Besni, Gaziantep, Adana, Uşak, İzmir ve Kayseri’deki dost ve hemşerilerimiz bire bir veya telefonla bizlere ulaşarak duygularını ifa ettiler ve taahhütlerini yerine getirdiler.

Bende 5 000 TL bağış yaparak bir odanın tefrişatını üstlendim. Odanın Gaziantep Tıp Fakültesinde okuyan 1995 yılında öğrenimine giderken Gaziantep yolunda şehitlik kervanına katılan 23 yaşındaki oğlum Ömer Faruk Erdoğan adına düzenlenmesini arzu ettim. Yakında yeni hastanenin açılışı yapılacak. Hastanemiz C bölümünden B bölümüne geçmiş olacak. Şimdiden bağışçılarımızı ve emeği geçen herkese kurumum adına teşekkür ederim” dedi.

Erdoğan’dan sonra konuşan Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Alakuş; “2008 yılında başhekimliği yeni aldığımda yeni hastane binası gündemdeydi. Sayın vekilimle bu konuyu görüşüyorduk. Aslında uzun vadede bir projeydi ama sayın vekilimin gayretleriyle Besni’ye çok kısa bir sürede büyük bir hastane kazandırdık. Sizlerin huzurunda sayın vekilime teşekkür ediyorum. Diğer başhekimlerle Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğünde yaptığımız toplantıda, yeni oda tefrişatı ve poliklinik tefrişatının halk tarafından yapılmasının eşi benzeri görülmemiş bir olay olduğunu söylediler. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Alakuş’tan sonra konuşan İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale ise; “İlçemizde bulunan devlet hastanesi %112 kapasite ile çalıştığı için yeni bir hastane şarttı. Sayın vekilimizin gayretleri ve Besnili vatandaşlarımızın bu hizmete sahip çıkması ile beraber son aşamasına geldi. Odalar için ne yapabiliriz dedik ve bir dernek vasıtasıyla organize olması daha güzel olabilir diye düşündük. İstişareleri yapıldı ve Sayın Ali Erdoğan’ın başkanlığında bir heyet oluştu. Bu heyet bir derneğin kuruluşuna vesile oldu. Ben bu heyetin bu işi başaracağına emindim ama bu kadar kısa sürede olacağını beklemiyordum. Hastane bitmeden tefrişatı bitti. Besni her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Belki de Türkiye’de bu bir ilktir. Devlet ve millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden bir tanesi. Bizim görevimiz memleketimize hizmet vermektir. Besni’nin sorunları ve sıkıntıları neler diye bir çalışma yapmıştık. Önümüze de hedefler koymuştuk. 2007 seçimlerinden önce Besni’ye şunları yapacağız demiştik. Bunlardan bir tanesi de Besni’nin 50 yıllık sağlık problemine cevap verebilecek bir hastaneydi. 1960’lı yıllarda yapılan hastanemize ek bina yapıldı yetmedi, acil binası yapıldı bu da yetmedi. O zaman yeni bir hastane dedik. Hamd olsun bunlar gerçekleşmiş oldu. Bu hizmeti Besni’de gerçekleştirmek bize onur veriyor. Bu binayı sahiplenip her aşamasını takip eden sayın başhekimime, sayın kaymakamıma, dernek yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu ile faaliyet raporu okundu. Daha sonra seçime gidildi.

Tek liste halinde gidilen kongrede başkanlığa Ali Erdoğan yeniden seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Ali Erdoğan, E. Soydan Doğru, Şükrü İşitmen, Haci Arslan ve Halil Kuş.

Denetim Kurulu Üyelerine ise;

A.Ekrem Kelleci, Davut Erzurumlu ve Kubilay Tepegül seçildiler.

Toplantıda dernek başkanı Ali Erdoğan tarafından,  Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’a, İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale’ye ve Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Alakuş’a 75 Odalı 125 yataklı Besni Devlet Hastanesi’nin yapımında göstermiş oldukları gayret ve desteklerden dolayı plaket verildi.