Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" Besni'nin değişik noktalarında vatandaşların katılımıyla devam ediyor. Darbe girişiminin 22. gününde Besni'de Darbe girişiminde bulunanlara karşı demokrasi mitingi düzenlendi.

Yediden yetmişe yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla doldurdukları alanda darbecileri protesto etti.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Besni Kaymakamlığı binası önünde düzenlenen mitinge, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara ve Salih Fırat, 23 ve 24. Dönem Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belde Belediye başkanları, Besni Merkez ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

CHP BESNİ İLÇE BAŞKANI HAKAN KILINÇ; "TEK YUMRUK OLUP BU HAİNLERE GEÇİT VERMEDİK"

Mitingin açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "Tam 20 gün önce ülkemiz tüm renkleri ile birlikte çok önemli bir demokrasi sınavı verdi. Maalesef yıllardır devletimizin her kademesine sızmış, çöreklenmiş, FETÖ örgütü ve buna bağlı bir grup asker tarafından ülke yönetimine el konularak halkın iradesini ortadan kaldırmaya yönelik girişimde bulundular. Bu darbe Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyetimize, Parlamenter sisteme ve demokrasimize yapılmıştır. Ama ne mutlu bize ki, Sakarya'da, Malazgirt'te, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi Alevisiyle, Sunnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Doğusuyla, Batısıyla tek yumruk olup bu hainlere geçit vermedik, vermeyeceğiz de.

15 Temmuz kara gününün kahramanları bu darbe girişimine geçit vermeyen kahraman emniyet mensubu ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin komuta kademesidir. Susmayan, teslim olmayan basındır. Cumhuriyetimize sahip çıkarak sokaklara dökülen sizlersiniz.

15 Temmuz kara geceden ders almanın tek yolu bu ülkeye gerçek demokrasiyi getirmektir. Özgürlükleri çoğaltmak, hukuk devleti haline gelmek, meclisin anayasal görevini tam ve eksiksiz yapabilmesini sağlayabilmektir. Biz birlikte çok güzeliz ve bugünleri de birlikte, el ele, iyilikle ve sevgiyle yürüyerek aşacağız.

Son olarak devlette yükselmenin yolu bir cemaate, bir partiye üye olmaktan geçmemelidir. Başta iktidar partisinin ve herkesin bu gerçeği tekrar düşünmesini istiyorum" dedi.

BESNİ İLÇE KAYMAKAMI ÇAĞLAYAN KAYA; "BU MİLLET DEMOKRASİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİNİ TÜM DÜNYA'YA GÖSTERMİŞTİR"

Kılınç'tan sonra konuşan Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya; "15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsüne karşı bu millet, çelikten iradesini ortaya koymuştur. Paletlerin altına yatan, helikopterin, silahın, tankın önünde canı pahasına dimdik duran Türk Milletidir. Bu millet demokrasiden, millet iradesinden vazgeçmeyeceğini değil Türkiye'ye, tüm dünyaya göstermiştir. Bu milletle ne kadar gurur duysak, övünsek azdır. İçimizdeki hainler emellerine 15 Temmuz'da ulaşamadığı gibi, hiç bir zaman ulaşamayacaktır. Bu millet darbecilere haddini bildirmiş, göğsünü siper etmiş, çelikten iradesini ortaya koymuştur. Allah milletimizi ebetlere kadar payidar eylesin. Ülkemizi bir an önce selamete kavuştursun. 22 gündür devam eden demokrasi nöbetimizi bugünde taçlandırıyoruz. Bu vesile ile demokrasi nöbetimize iştirak eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başta olmak üzere, Adıyaman milletvekillerimize ve tüm Besnili hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

23 VE 24. DÖNEM ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN; " HEY İNSAFSIZ, AJAN CASUS YETİŞTİRECEĞİNE MEYDANA ÇIKIP GERÇEKLERİ HAYKIRACAK DELİKANLI YETİŞTİRSEYDİN"

Kaymakam Kaya'dan sonra konuşan 23 ve 24. dönem Adıyaman milletvekili Mehmet Erdoğan ise; Bütün dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü. Dünya, bu al bayrağın renginin neden kırmızı olduğunu gördü. 15 Temmuz gecesi Allah bu millete tuzak kurmak isteyenlerin tuzağını başlarına geçirdi.

FETÖ şarlatanına Adıyaman'dan, Besni'den sesleniyorum. 40 yıl boyunca bu milletin gencecik evlatlarının rüyalarını çaldın, gençliklerini kararttın, ufuklarını yok ettin. Bu münafığa karşı bütün Türkiye ayaktaydı. Niçin biliyor musunuz? İslam'ın içerisine girmiş bir hain kendi adında, kendi düşüncesinde bir din oluşturdu, bu milletin geleceğini nasıl berbat ederim diye çalıştı. Hey insafsız, ajan casus yetiştireceğine meydana çıkıp gerçekleri haykıracak delikanlı yetiştirseydin. Ama sen komutanların ve liderlerin arkasında çakallık yapacak yaverleri yetiştirirsin. Buradan haykırıyorum, bildiklerini anlatacaksınız. Bu millete son anda bir hayrımız olsun derseniz, bu cemaatin içerisinde olanlar bir hayırları olsun diye bunları anlatmak zorundalar. Yoksa yarın çok geç olabilir. Çünkü bu millet, bu devlet her şeyi biliyor. Bu FETÖ şarlatanı yalan söylüyor. Bunların genel özelliğidir. Gözünüzün içine baka baka yalan söylerler. İftira atarlar, ocakları söndürürler, gençlerin geleceğini karartırlar ama bilesin ki senin devrin bitti. Artık buraya kadarmış. O gün gelecek diye bu milletin imanını tehlikeye attın, gençlere namaz kılmasanız da olur dedin, içki içseniz de olur bu da helaldir dedin, baş örtüsü teferruattır takmasan da olur dedin. Bunları niçin söyledin, o gün gelir diye söyledin. Evet, o gün geldi. Bu aldattığın gençlerin dünyasını da kararttın, ahretini de kararttın.

Evet, foyan meydana çıktı, bu millette uyandı ve ayıktı rabbimize şükürler olsun. Bir bedel ödedik ama bu bedeli atlatıyoruz. Neticesinde 15 Temmuz gecesi rabbim bu kahraman milletin kalbindeki korkuyu aldı. Korkmadık, abdestlerimizi aldık, meydanlara atıldık. Şahadete koşarcasına giden bir millet olduk. Dünya sevgisi adı altında gözümüzde hiç bir şey kalmadı. Ahrete doğru Allah-u Ekber diyerek gittik. Milletimiz bütün dünyaya şunu gösterdi, biz ölümden korkmuyoruz. Vatanımızı, milletimizi canımız pahasına savunacağız dedik. Bir o kadar da milletimiz İslam dünyasına da mesaj verdi. Dedik ki biz mazluma soframızı açtık, yarım ekmeğimiz de olsa paylaşırız dedik. Milletimizin bahtı ve ufku açıktır. Allah milletimizin yardımcısı olsun" dedi.

TBMM BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN; " BU 17. KALKIŞMA İNANIN TARİHİN EN KANLI, EN ALÇAK VE EN AHLAKSIZ KALKIŞMASIDIR"

Son olarak konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın; "Bu halk kendi geleceğine sahip çıktı. 22 gündür bıkmadık, usanmadık, eğilmedik, bükülmedik, zafer inananlarla beraberdir dedik. Meydanları doldurdunuz. Dini, dili, etnik yapısı ne olursa olsun, bu memleketin geleceğine sahip çıkan bu milletin asil evlatlarını, yani sizleri bir daha kutluyorum. Cumhurbaşkanımız eskileri gibi küçük bir tehditle şapkasını alıp gitmedi, koltuğunu darbecilere teslim etmedi. Milletin gücü dışında hiçbir güç tanımıyorum.

Meydanların buradaki görüntüsünü herkes bir yere not etmeli, bu meydanlara rağmen herkes kafasına, darbe yapılamayacağını koysun. Bizler var olduğumuz müddetçe, bu alan, bu millet var olduğu müddetçe inşallah bir daha o darbeciler buna yeltenemeyecektir. Bunlarla sonuna kadar mücadele edilecektir. Savaşın dahi ahlakı varken, savaşın dahi bir hukuku var iken, bütün hukuku bütün değerleri yok sayan bu zihniyet ile sonuna kadar çarpışacağız. Bu ülkede gezi olayları oldu, 17-25 Aralık oldu ancak, bunlara karşı dik duran bir Cumhurbaşkanımız var.

Bugüne kadar bu ülke 1950’li çok partili siyasi hayattan beri 16 kez darbe kalkışması yaşadı. Bunların bir kısmı başarılı oldu ama bir kısmı hakir kaldı. Bu 17. kalkışma. İnanın tarihin en kanlı, en alçak, en ahlaksız kalkışmasıdır. Çünkü darbelerin de bir raconu vardır. Çünkü savaşın dahi bir hukuku vardır, bir ahlakı vardır. Savaşta dahi masum insanlara el atılmaz. Mabetlere kurşun sıkılmaz. Hastanelere, ambulanslara kurşun sıkılmaz. Savaşta dahi milletlerin toplanma mekanı olan parlamentolarına bomba atılmaz. Ama bu şerefsiz, ahlaksız alçaklar, sizlerin alın teriyle sizleri savunmak adına almış olduğumuz bu F16’ları, bu topu, bu tankı, namluları millete yönelterek milleti ezmeye çalışmışlardır. Ama bunlar bu ümmetten, bu milletin umudu olan bir dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular.

Darbe girişimi bertaraf edildikten sonra ülkemizde çok şeyler değişecek. Bunlar Türk halkının ne yapacağını hesaplayamadılar, Cumhurbaşkanımız ve halkın iradesi Dünyanın diğer taraflarında okyanusun ötesindekilere şamar vuracak. Bunlar Türk halkının ne yapacağını hesaplayamadılar. Bunların ve bağlı bulunan dış güçlerin maksadı, Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve küçültmekti. Süreç normale dönene kadar meydanlarda demokrasi nöbetimizi devam edeceğiz. Bebelerden dedelere kadar, genç kızlardan ninelere kadar her kesimden insanın farklı görüşteki insanların bu meydanlarda omuz omuzda geleceğine sahip çıkması son derece gurur verici bir tablodur. Allah hepinizden razı olsun. Bu başka bir sevda, bu başka bir aşk ve bu başka bir heyecandır. Bu insanları zorla ve parayla buraya getiremezsiniz. Bu insanları buraya getiren bayrak, millet, vatan ve Recep Tayyip Erdoğan aşkıdır. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir tehdide pabuç bırakmadı. Darbecilere prim vermedi. O yiğit adam sizden aldığı güçle, cesaretle ve iman dolu yüreğiyle o paslı cuntacılara karşı dik durdu. Bu reziller, bu kafirler, bu vatan hainleri ve bu millete namlu uzatanlar ne zaman ki çöplükte yerlerini alıncaya kadar ülkemiz onlardan temizlenene kadar bizlere uyku yok. Hani diyorlar ya kulda merhamet, kuzeye ihanettir. Zalime şefkat yok. Adaletli davranacağız ve bu işe bulaşmayanları ayrı tutacağız ama onların değirmenine su taşıyanları, onların ekmeğine yağ sürenleri de affetmeyeceğiz.

Gerçek demokrasiye, gerçek milletin iradesine kim sahip çıkıyor, herkes gördü, düşüncesi ne olursa olsun CHP'lisi, MHP'lisi, AKP'lisi ve diğerleri bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk ve hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye olduk.

Ben tüm Besnililere çok teşekkür ederim. Bu birliğimizi muhafaza edelim, bu kardeşliğimizi diri tutalım. Çünkü terör meselesi, dış politika ve pek çok toplumsal meselelerde ve milli meselelerde böyle toplu vurdukça yürekler biliyoruz ki onu top sindiremeyecek. Pek çok meselede yine birlikte hareket ederek çözebiliriz ve Türkiye'yi aydınlık yarınlara hep birlikte ulaştırabiliriz" dedi.