Erdoğan; “Adliye Sarayı’nın 2015 Yılı yatırım programına alınması için Sayın bakanımız Bekir Bozdağ gerekli talimatları verdi. Besni’mize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Adliye Sarayı’nın mevcut arsasında yapılacağını yerel gazetelerde yaklaşık 1 ay önce duyurduklarını dile getiren Erdoğan, “Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün açıklamalarını hayretle izlemekteyiz. Bizim şehir dışına adliye binası yapma gibi bir düşüncemiz yok. Daha önce yerel gazetede bunu açıklamıştık. Buna rağmen bilgi eksikliğimi, yoksa kasıt mı var bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Sayın başkan bu konuda bizlerden bilgi alıp bu açıklamaları yapsa daha iyi olur.

Adiye binası yapılması konusunda Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın Bey’le birlikte Adalet bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ı ziyaret etmiştik. Bu ziyaretimizde Sayın Bakan arsanız var mı? Diye sormuştu. Bizde mevcut yerin yeterli olacağını söylemiştik. Adalet bakanlığı daha geniş bir arsaya yapılabilir mi?  düşüncesi ile Besni Belediyesi’nden arsa tahsisi konusunda talepte bulunmuş.  Ancak biz zaten bakan beye gerekli bilgileri vermiştik. Hatta İlçe Jandarma Komutanlığı’nın da taşınacağını Mevcut Adliye Binası’nın ve jandarma Binasının yıkılarak yerine modern bir adliye binası yapılması için arsanın yeterli olacağı konusunda görüş birliğine varmıştık.  Yıkım aşamasının ardından adliye binasının geçici olarak Besni Devlet Hastanesi’nin hizmet verebileceğini ifade ettik” dedi.

TPAO’DAN ASFALT TALEBİ İLE İLGİLİ TEŞKİLATIMIZA HERHANGİ BİR BAŞVURU ULAŞMAMIŞTIR

Kamuoyunda Besni Belediyesi’ne TPAO’dan asfalt verilmesinin engellendiği gibi dedikodular olduğunu da belirten Erdoğan; “Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Besni Belediyesi’nin böyle bir kanuni hakkı yok. Bu hak sadece petrol çıkan il, ilçe ve beldelere verilmekte. Besni’de şu anda petrol çıkartılan bir kuyu yok. Kafaları karıştıran ise Şambayat 1 isimli petrol kuyusu. Bu kuyu Şambayat’ta olmayıp Börgenek civarında ve Adıyaman Merkeze bağlı bir petrol kuyusudur. Bu nedenle Besni böyle bir haktan faydalanamamaktadır. Ancak teşkilatımıza bu konuda bir talep geldiği taktirde elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Söz konusu Besni olunca gerisi teferruattır. Besni’ye hizmet noktasında ayrım yapmadan her zaman varız” dedi.