Mini bir değerlendirme toplantısı gibi gerçekleşen ziyarette Besni’de yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler gözden geçirildi.  

Ziyarette,  Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Özel İdare Müdürü İbrahim Yıldız, Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Akedaş İşletme Şefi Ali Kaya, Besni OSB Müdürü Zeki Adıyaman, İl Genel Meclisi Üyesi Kemal Temel, Ömer Korkmaz, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E. Soydan Doğru, M. Mehmet Emre, Mustafa Erdoğan ve Halil Payam hazır bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale; “İlçemize devletimizin katkılarıyla güzel ve başarılı yatırımlar oluyor, bu başarılı çalışmaların devam edeceğini umut ediyorum. Örneğin, 400 yataklı öğrenci yurdumuzun projesi tamamlandı. İlçe Jandarma hizmet binasının inşaatı başladı devam ediyor. Aynı bölgede bölge trafik istasyonu çalışmaları devam ediyor,  son aşamaya geldi. Afet konutlarının yer tahsisi için işlemler tamamlanmak üzere bu sene inşallah inşaatına başlayacağız. Üniversite ile ilgili arsamızı teslim ettik. Üniversitemiz mastır planını hazırlayacak ve ardından inşaatına en kısa sürede başlayacak.

Sayın vekilimize hem ziyareti için, hem de ilçedeki yatırımların gerek özel sektör, gerek kamu sektörü olsun her türlü konu da bize desteği sağladığı için huzurlarınız da çok teşekkür ediyorum. Kendileri bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalarda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Besni’nin tüm sorunlarını yakından takip etmekteler. Bu sorunların çözümü noktasında da hiçbir zaman desteklerini esirgemiyorlar, dedi.

Demirkale’den sonra konuşan Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Erdoğan; “Tabii ki memleketimize hizmet etmekle görevliyiz. Bugün üzücü bir hadise oldu Gölbaşı’nda 10 vatandaşımız vefat etti, bizde kaymakam beyle Pazarcık’a gittik. Cenab-ı Hak bir daha böyle acılar göstermesin. Yaralılara şifalar, vefat edenlere Cenab-ı haktan rahmet diliyoruz.

Bugün ki değerlendirme toplantımızın maksadı neler yaptık, neler yapabileceğiz. Ankara ile Besni arasındaki uyum noktasında neredeyiz. Takip etmemiz gereken noktalar nerelerdir, bunları değerlendirme imkânı bulduk. Üniversitenin tahsis yazılarını takip ediyoruz. Afet konutlarının yapımı, bölge trafikle, jandarma ile ilgili tahsis yazıları Başbakanlığa gönderilmek üzere.

FAKÜLTE’NİN BİR AN ÖNCE GERÇEKLEŞMESİNİ ARZU EDİYORUZ

Fakülte konusunda rektörümüzle görüşüp mastır plan aşamasını da geçtikten sonra biran evvel buraya hem fakülte, hem Meslek Yüksekokulu projesinin gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Sayın Erdemoğlu Ailesi’ne bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Besnililer olarak Erdemoğlu ailesine yaptıkları ve yapacakları hayırseverliklerden dolayı müteşekkiliz.

400 KİŞİLİK YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU İHALEYE ÇIKACAK

Malumunuz Besni’ye 400 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunu yaptıracağız. Perşembe günü KYK genel müdürü ile de görüştüm. Gerekli çalışmalar tamamlanmak üzere ihale hazırlığı süreci devam ediyor. Tahsis işlemimiz zaten bitmişti. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak.  

DAR GELİRLİ AİLERERE 750 KONUT YAPMAYI PLANLIYORUZ

Bir de sosyal konut dediğimiz bir çalışma var. Kaymakam beye özellikle teşekkür ediyorum. Geçen yıldan beri çalıştığımız dar gelirli ailelere kurulması düşünülen konutlar ile ilgili talep toplanmıştı. Besni’den de 750 talep toplandı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün bu anlamda da TOKİ ile yaptığı bir protokol vardı. Besni’nin de 750 konutu şuan da değerlendirme aşamasında. Diğer ilçelerimizde de bu tür çalışmalar var. Besni noktasında imar planı dışında kalan bir hazine arazisi var buranın teklifi yapıldı. TOKİ’ye evraklar gönderildi çalışmalar devam ediyor.

BESNİ-ARABAN ARASI DUBLE YOL PROJESİ İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK

Yollar ile ilgili çalışmamız Besni ile Gaziantep arasındaki kısımda sadece Besni Gaziantep il sınırı değil Gaziantep il sınırından Araban’a kadar olan bölümü de dâhil ederek bir çalışma yapıyorlar. Projeler şekillenmek üzere projeler biter bitmez bu yıl içerisinde ihalesi yapılacak.

ÇETİNTEPE BARAJINDA İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

Çetintepe barajımızın ihalesi 25 Aralıkta yapılmıştı. Değerlendirme çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içerisinde inşaat yapımına Çetintepe de başlanacak ve su toplanacak. Ardından Çat Boğazı,  Harmanlı, Haydarlı’da ki mini barajlarla beraber bizim bu bölgemizde de Adıyaman daki toplamda 300 bin dönüm arazinin sulu tarıma kavuşmasını sağlayacağız. Bu projenin ikinci aşama planlama ihalesi de yapıldı. Sulama ile ilgili planlama çalışmalarını ve baraj çalışmalarını beraber yürütülüyor. Hedefimiz önümüzdeki bu 5 yıllık zaman dilimi içerisinde bu çalışmaların bitirilmesi.

BESNİ BARAJI’NIN YILSONUNDA YAPIM İHALESİ YAPILACAK

Besni (Gelbulasın) barajının geçen yıl planlama çalışmasını bitirilmişti. Çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. Bu yıl projesini bitiriyoruz. Sene sonunda biterse yapım ihalesine başlayacağız. Bu yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın başlarında Besni barajının inşaat çalışmalarına başladığımız dönem de olacak. Bir de bunların güzel tarafı Besni barajı ve Çetintepe barajının sulama alanı içerisinde kalan bütün bölümlerde bütün köylerimizde alt yapı çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bize Özel İdareden, KÖYDES’ten gelen para neticede sınırlı bunlarla bütün ihtiyaçları karşılamak mümkün değil. Arazi tapulaştırması ve köylerin alt yapı çalışmaları da bu sulama ile devam edecek. Bu bölgede ki bütün köylerimizin kanalizasyon ihtiyaçları da giderilecek. Bunlarda tamamlanmış olacak.

KAMPÜS OKULLAR YAPACAĞIZ

Kampus okullarla ilgili çalışmalarımız var kampus okullarımız milli eğitim bakanlığımız tarafından da uygun görüldü. Süreç devam ediyor. Biz yerelde üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Tabi bu bakanlığın çok büyük devasa projelerinden birisi. Şu anda Besni de bu anlamda yapacağı çalışmaları netleştirdi. Hedefimiz kampus okullar içinde Besni’nin de yer alması. En az iki yüz dersli konferans salonlarının, kapalı spor salonlarının, sosyal tesislerin olduğu büyük bir proje.

KÖSECELİ BELDEMİZE 8 DERSLİKLİ İLKÖĞRETİM OKULU YAPACAĞIZ

Bunun haricinde Köseceli beldemize ilköğretimlerle ilgili sekiz derslikli ilköğretim okulu yapılması konusunda onay çıktı.

Bunların haricinde üç dört tane köyümüzde Burunçayır, Karagüveç birkaç tane daha köyümüz olabilir. Geçen dönemde Suvarlı’da, Toklu’da, Yazıkarakuyu’da devam eden 8’er derslikli okullarımız vardı bunlar tamamlanmak üzere.

KIZ LİSESİ TALEBİMİZ OLDU

Eğitimle ilgili sorunlarımız büyük ölçüde giderildi. Ama bir kız lisesi talebimiz olacak, yerimizde mevcut. Bununda bu senenin yatırım programına dahil edilmesi için bir çalışmamız var.

OSB ALT YAPI İHALESİ YAKIN ZAMANDA YAPILACAK

Organize sanayi bölgemizde bir gelişme var. Alt yapı projeleri bitti. Alt yapı ihalesini bekliyoruz. Alta yapıda da her şeyimiz tamam. Ödenekle ilgili her hangi bir sıkıntımız yok. Onay sürecini takip ediyoruz. Bunlar biter bitmez alt yapı ile ilgili ihale çalışmalarına başlamış olacağız. Yeni müdürümüz de göreve başladı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Çünkü bir aylık süre içerisinde uyumlu ve başarılı çalışmalar yürüttü ve çalışmalarda sona gelindi. Tabi Erdemoğlu Ailesi’nin Besni’ye yatırım yapacaklarını açıklaması bizleri oldukça heyecanlandırdı. Besni’nin geleceğini şekillendirecek çok önemli projelerden ve en başında gelen projelerden birisi. Bizlerde bu çalışmaları bu sanayi yatırımlarının alt yapısını yapmakla onlara yardımcı olmakla mükellefiz. Elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Bütün problemleri gerek Besni’de gerek Bakanlık nezdinde Kaymakam beyle, müdür beyle organizeli bir şekilde takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de alt yapı ihalesinin çıkıldığı günler olacak.

SALİH FIRAT’A KAPIMIZ AÇIK

Partimiz ve kapımız herkese açık. Salih Bey sevdiğimiz değer verdiğimiz bir arkadaşımız.  Partimize dahil olursa seviniriz ve memnuniyetle karşılarız” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Kaymakam Gürkan Demirkale basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

OSB’DEKİ KAMULAŞTIRMALARDA SONA GELİNDİ

OSB’de kamulaştırma işlemlerinde 14 dava devam etmekte. Bu davalarla ilgili takiplerimiz devam ediyor. Bunların yarısı bitme aşamasına geldi. Fakat yürütülen çalışmalara bu davaların engel olacağını düşünmüyoruz. Bu süreç kendi mecrasında ilerleyecektir. Biz önemli olan imar ve diğer durumlarla ilgili hali hazırla ilgili sorunlarımızı giderdik şu anda dosyamız Ankara’da bundan sonra artık sayın vekilimizin desteği ile alt yapının inşaat aşaması geçilecek. Yolu, suyu, elektriği her şeyi ile bir bütün olarak çıkacak. Zaten vaktimizi alan proje aşamasının uzun olmasına sebep olan budur.

OSB’YE MERİNOS HARİCİNDE YATIRIM BAŞVURUSU OLDU MU?

Bazı firmalar açıklama yaptı ama resmi olarak belgelerini OSB’ye sunmadılar. Sunanlar olursa aynı gün randevusunu veririz, en kısa zamanda da yer tahsislerine yardımcı oluruz hiç sorun değil. Merinos geldi dilekçesini verdi, dilekçelerini aldık cevaplarını yazdık ve arsanın tahsisini gerçekleştirdik. Diğer firmalar içinde aynı şey geçerli. Onlar gelirse gerekli yardımı yaparız. Merinosun buraya gelip bu yatırımı yapacak olması ve yaptığı açıklama talepleri artırıyor. Bu nedenle bizim alt yapıya başlamamız ve Merinos’un inşaata başlaması birden bire orayı canlandıracak diye düşünüyorum,” dedi.