Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak’ı makamında ziyaret eden Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni’ye yapılması planlanan yurt ile ilgili görüşmelerde bulundu. Yapılması Planlanan yurt hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan,”Yurdu önceki yıl yatırım programına aldırmıştık. Arsa ile ilgili imar çalışmaları tamamlandı. Hazineye ait 12 dönümlük arsa Maliye Bakanımız ve Başbakanımızın onayından geçerek, yurt yapılmak üzere tahsis edildi.
Yatırım programına aldırdığımız yurdun yaklaşık maliyeti 12.000.000 TL’dir. Gerekli ödeneği ayrılmıştır. Yurdumuz 1 ve 3 kişilik odalardan oluşacaktır. Bu proje önümüzdeki yıllarda giderek artan Yüksek Öğrenim öğrenci yurdu ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacaktır. Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi’nin yaptıracağı üniversite kampüsüne de bir alt yapı oluşturacaktır. Her zaman hayırlı hizmetlere imza atan Erdemoğlu ailesine teşekkür ederim. Yatırım programına aldırdığımız 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdumuzun, 400 yatak kapasiteli öğrenci yurduna dönüştürülmesi talebini, Genel Müdürümüz Hasan Albayrak’a ilettik. Kendileri de talebimizi dikkate alarak yapılacak yurdumuzun kapasitesini 400 yatak kapasiteli öğrenci yurduna dönüştürdü. Yurdumuzun temeli inşallah Mart 2013’te atılacaktır. Temel atma törenine Genel Müdürümüz Hasan Albayrak’ı davet ettik. Memleketimize hizmet etmekten büyük bir gurur yaşıyoruz. Çalışmalarımız sonucu memleketimize yapılan hizmet ve yatırımları bir bir gerçekleştiriyoruz. Bu hususta desteğini esirgemeyen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Hasan Albayrak’a, Sayın Bakanımıza ve Sayın Başbakanımıza özellikle teşekkür ederim. Eğitim camiamıza, ilçemize bu yurdun hayırlı, uğurlu olmasını diler, saygılar sunarım, dedi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Hasan Albayrak’ta; Türkiye’deki tüm yurtlara gittim, sadece Adıyaman’a gitmemiştim. Besni’ye yapılacak olan 400 kapasiteli yurdun temel atma törenine gelmek istiyorum, dedi.