Besni ilçemize ve ülkenin birçok yöresine Fakülte’nin yanı sıra sağlık ocağından okula, camiden taziye evine kadar birçok alanda sayısız eserler bırakan Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, bu yardımlarla ilgili son günlerde ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

YARDIMLARIMIZ VE HİZMETLERİMİZ 30 YIL ÖNCE DE VARDI

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, “1989 Yılından beri memleketimizin dört bir yanına elimizden geldiğince hizmet ve yardım götürme gayreti içersisinde olduk. Özellikle memleketimiz olan Besni’ye Fakülte’nin yanı sıra sağlık ocağı, okul, cami ve taziye evi gibi birçok eser kazandırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Yılın belirli dönemlerinde gıda yardım paketleri hazırlayarak (Yaklaşık 2000 kişi) tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Her yıl 800 ila 900 öğrenciye burs vermekteyiz. Bu yardımlar 30 yıl önce de vardı şimdi de var. Biz bu yardımları yaparken hiçbir hedef ve gaye gütmemekteyiz. Yani yaptığımız yardımların hesabını yapmadık, bunu Allah rızası için yaptık.

Ancak son dönemlerde kulağıma bazı dedikodular geliyor. Seçim için yardım paketi vb. şeyler dağıtılıyor diye. Besni’de bir kesim var, her nedense dedi kodu üretiyorlar. Bundan da ne fayda sağlıyorlar anlamış değilim. Besni insanı da artık bu dedikodulara itibar etmemeli. Gerçekler meydanda, gerçekleri görmeli ve onu konuşmalı.  Örneğin biz bu yardımları, hizmetleri 2010 yılında da yapmıştık, yine o yıllarda da çok sayıda öğrencimize burs veriyorduk. O zaman da mı siyaset vardı!

AKRABAMA DESTEK OLMAM KADAR DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ

Kimse şunu unutmasın normalde bizim siyasetle işimiz olmaz. Ancak akrabam Reşit Alkan Bey siyasetin içinde olan birisi. Bu gün Besni Belediye Başkanlığı’na aday olmuş. Destek olmam kadar doğal bir şey olamaz. Kim akrabasına destek olmaz soruyorum size?

ÜLKEMİZİ, BESNİMİZİ VE BESNİ İNSANINI ÇOK SEVİYORUZ, HİZMET ETMEKTEN ONUR VE ŞEREF DUYMAKTAYIZ

Biz ülkemizi özellikle de doğup büyüdüğümüz ilçemiz Besnimizi ve Besni insanını çok seviyoruz. Buralara hizmet etmekten onur ve şeref duymaktayız. Hizmet ve yardımlarımız dün olduğu gibi bugünde sürecek yarında devam edecek kimsenin bundan şüphesi olmasın,” dedi.