Hayırsever hemşerilerimiz Ali ve İbrahim Erdemoğlu da bu yılki listede yerini aldı. İbrahim Erdemoğlu, 1,8 milyar dolarlık serveti ile Türkiye'nin 8., dünyanın ise 1645. zengini olurken, Ali Erdemoğlu ise 1,5 milyar dolarlık serveti ile ülke sıralamasında 14. dünya sıralamasında 1929. oldu.

YİNE BESNİ’NİN GURURU OLDULAR         

Forbes dergisinin her yıl açıkladığı dünyanın en zenginleri listesi yenilendi.  Bu yıl da dünyanın en zenginleri listesine girmeyi başaran hayırsever hemşerilerimiz Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu, Besni’ye büyük bir gurur yaşattı. Ülke sıralamasında 8. olan İbrahim Erdemoğlu, 1,8 milyar dolarlık serveti ile dünya genelindeki listede 1645. sırada yer aldı. Türkiye'nin en zenginleri listesinde 14. sırada yer alan Ali Erdemoğlu ise 1,5 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 1929. kişisi oldu.

TEMELLERİNİ MERHUM MEHMET ERDEMOĞLU ATTI

Besnili bilge Merhum Mehmet Erdemoğlu'nun temellerini attığı Merinos Halı, üretim ve ihracatta dünya lideri olurken, çocukları İbrahim ve Ali Erdemoğlu da babalarından aldıkları bayrağı yukarıya taşıyarak, başarıdan başarıya koşuyor. Başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek dev bir kuruluş haline gelen Erdemoğlu Holding bünyesindeki şirketler ve markaların temelleri 1970 yılında atıldı. Erdemoğlu Ailesi, Onursal Başkan Merhum Mehmet Erdemoğlu öncülüğünde 1990 yılında kurduğu Erdemoğlu Halı San. ve Tic. A.Ş.’nin adını 1998 yılında Merinos Halı San. ve Tic. A.Ş. olarak değiştirerek markalaşma yolunda ilk adımını atmıştı.

SANAYİDE DE HAYIR İŞLERİNDE DE BAŞARILILAR

Türkiye'nin en köklü ve büyük sanayi kuruluşlarından SASA’yı da bünyesine katan Erdemoğlu Holding dünya çapında açılımlarına hızla devam ediyor. Girdiği tüm sektörlere büyük yatırımlar yapan ve önemli başarılara imza atan Erdemoğlu Holding, dev bir marka kuruluş haline gelirken kazandıklarını sosyal sorumluluk projeleri ile paylaşmayı ilke edinmeye devam ediyor. Özellikle Gaziantep, Adıyaman ve Besni'de çok sayıda yatırımın yanında hayır işlerine de büyük önem veren hayırsever hemşerilerimiz babaları merhum Mehmet Erdemoğlu'nun ilkelerinden taviz vermeden çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Besni ve Adıyaman başta olmak üzere diğer ilçelere de 16.000 koli gıda paketi ve 2 Milyon TL Nakdi yardımda bulunan Erdemoğlu ailesi her alanda takdir kazanmaya devam ediyor.